dinsdag 16 augustus 2022

E Events

Fête de la Nature met IVN

Wassenaar - Het weekend van 20 en 21 mei is het volop genieten tijdens het Fête de la Nature in verschillende natuurgebieden in en om Den Haag.

Op zaterdag 20 mei kun je met de gidsen park Sorghvliet verkennen en op zoek gaan naar al wat eetbaar, geneeskrachtig en bruikbaar is aan planten en kruiden.
Verzamelen om 10 uur bij de ingang van het park aan de Scheveningseweg 24 /hoek Adriaan Goekooplaan.

Ben je meer een liefhebber van woest duingebied ga dan met de gids mee door het waterwingebied van Dunea, de Kijfhoek en de Bierlap in Wassenaar.
Verzamelen om 11 uur op de parkeerplaats aan het Kievitsduin aan de Meijendelseweg. Deze wandeling duurt drie uur en de entree voor dit gebied is € 1,50.

Op zondag 21 mei kun je met onze gidsen mee door het groene gebied rond Wateringse Veld. Beleef de natuur in optima forma en bewonder bloemen, planten en vogels in het voorjaar.
Verzamelen om 10.30 uur bij de stadsboerderij Bovendijk aan de Bovendijk no. 141.

Wil je weer genieten van de duinen ga dan stappen met onze gidsen in het prachtige duingebied Berkheide. Dit uitgestrekte gebied bij Wassenaarseslag ontwikkelt zich tot een aantrekkelijk duinlandschap met valleien en duinruggen.
Verzamelen om 14 uur op de parkeerplaats van Fletcher hotel Duinoord aan de Wassenaarseslag 26 in Wassenaar.

Toch liever de polder in? Ga dan een kijkje nemen in het gebied rond Leidschendam.
De gidsen nemen je mee naar het natuurgebied Vlietland en speuren met je mee naar al wat er groeit en bloeit.
Verzamelen om 14 uur op de parkeerplaats aan de Kniplaan, hoek Meeslouwerpolderpad bij de brug over de A4.

IVN wandelingen zijn gratis, voor een ieder toegankelijk en duren 1½ - 2 uur. Aanmelden is niet nodig. De wandeling gaat altijd door.
Informatie bij Monique van den Broek tel. 070 3858676.