maandag 06 december 2021

A Algemeen

Vijf wethouders uit de regio nemen Krachtenbundel in ontvangst

Wassenaar - Op donderdag 1 juni nemen wethouders Ankie van Tatenhove (Lansingerland), Floor Kist (Leidschendam-Voorburg), Nanning Mol (Voorschoten), Bert Doorn en Inge Zweerts de Jong (beiden Wassenaar) de Krachtenbundel in ontvangst. Dit is een bundel met twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen. Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. In de speciale editie ‘‘Regio Haaglanden en Zuid-Holland Centraal’’ van de Krachtenbundel zijn inspirerende levensverhalen van mensen uit deze regio gebundeld: verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.

Bijzondere editie
Voor deze speciale editie gingen wethouders van de eerdergenoemde gemeenten op bezoek bij kwetsbare burgers. Tijdens deze persoonlijke ontmoetingen haalden zij bijzondere levensverhalen op. Deze verhalen zijn, samen met verhalen die binnen zorg- en andere organisaties werden opgehaald, gebundeld in de 30e editie van de Krachtenbundel. Stuk voor stuk beschrijven de vertellers hoe zij, ondanks tegenslagen, krachtig in het leven staan. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal van Tommy (37) lezen. Hij heeft een roerige jeugd gehad, raakte verslaafd en maakte schulden. Op zijn 24e werd ADHD vastgesteld, wat hem veel duidelijkheid gaf. Nu werkt hij als vrijwilliger bij Stichting Anton Constandse en volgt hij een opleiding waardoor hij zijn ervaringsdeskundigheid nóg meer kan inzetten. Of lees het indrukwekkende verhaal van Nour (29). Hij ontvluchtte Syrië op aanraden van zijn moeder toen hij werd opgeroepen voor het leger. Zijn broer was toen al omgekomen tijdens zijn dienstplicht. Dat deed Nour besluiten om zijn gezin achter te laten en ergens anders een betere toekomst te zoeken.

Wethouders nemen bundel in ontvangst
Op donderdag 1 juni nemen de wethouders de Krachtenbundel in ontvangst bij PerspeKtief in Delft. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigt de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel. Tijdens de feestelijke ochtend krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties zullen aanwezig zijn.

Professionals met beperking
De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd en vormgegeven door professionals met een beperking. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen.

Verspreiding
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 2.800 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio Haaglanden en Zuid-Holland Centraal verspreiden de magazines in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel.

Gemeenten/organisaties die deelnemen aan deze bundel zijn:
Gemeente Lansingerland, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Gemeente Voorschoten, Gemeente Wassenaar, Middin, Stichting Anton Constandse, Plicare, Stichting PerspeKtief, Curium-LUMC en Xtra.