woensdag 08 juli 2020

E Events

De toekomst van een wijkvereniging…

Wassenaar - Op woensdagavond 28 juni a.s. organiseert Wijkgemeenschap Groot Deijleroord in samenwerking met de wijkmanagers van de gemeente een avond voor wijkbewoners, met het doel om samen te brainstormen over de functie van een wijkvereniging in het algemeen en over onze wijkgemeenschap in het bijzonder.

Wijkgemeenschap Groot Deijleroord is in 1930 opgericht. Sinds die tijd is er heel veel veranderd in de wijk. Allereerst zijn er veel nieuwe huizen, scholen en kerken in onze grote wijk bijgekomen. In de loop der jaren zijn binnen de wijk diverse bewonersverenigingen, huurdersverenigingen, sportverenigingen opgericht. Deze verenigingen alsmede de kerken, de scholen en de scouting organiseren regelmatig bijeenkomsten, waar buurtbewoners elkaar ontmoeten.

Sinds 1930 is ook veel op het gebied van de communicatie en het ‘elkaar ontmoeten’ veranderd door het ontstaan van whats app groepen, Facebook, twitter etc. etc.

Het bestuur van Groot Deijleroord wil graag alle buurt initiatieven in kaart brengen, om te zien wat er wel en niet is en waar eventueel nog behoefte aan bestaat.
Tevens wil het enkele nieuwe initiatieven presenteren, zoals:

• “Meedoen met groen”. Bij dit project helpt de gemeente met de uitvoering en de aankoop van de planten, terwijl een groep(je) bewoners het onderhoud van een stukje openbaar groen voor hun rekening neemt.

• “Minitiatief”: Bij Fonds 1818 kan een subsidie van max € 3.000 worden aangevraagd voor verbeterpunten in de wijk, als dit door een groep(je) buurtbewoners wordt aangepakt. Leuke ideeen, die buurtbewoners samen willen en kunnen aanpakken, horen wij ook graag op die avond.

• “wassenaardoet.nl”. Er zal een uitleg worden gegeven van het onlangs door SMO en door de vrijwilligerscentrale gestarte project om hulpvraag en aanbod van inwoners van Wassenaar te coördineren.

• “Omvang van de wijk”. Omdat sinds het bestaan van de wijkgemeenschap diverse kleinere wijken, zoals “Tranendal, Duivenvoordenlaan, Papenwegse Hof, Ter Weer etc. etc. binnen de wijk zijn aangelegd, kan je je afvragen of de wijk Groot Deijleroord niet opgesplitst zou moeten worden in een aantal subwijken.
Ook over dit idee willen we met u brainstromen.

We starten de avond vanaf half acht met koffie, thee en wat lekkers. Aanvang brainstormen om 20.00 uur tot 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om wat na te praten. In verband met de organisatie van de avond, willen wij je vragen om je vooraf aan te melden op ons emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of per telefoon: 06 51 35 9334.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief