donderdag 24 juni 2021

K Kunst & cultuur

Inschrijvingen rondleidingen Open Monumentendag Wassenaar

Wassenaar - Vanaf vrijdag 18 augustus kunt u zich op onze website inschrijven voor de rondleidingen op Groot Haesebroek, Klein Haesebroek, het Baljuwhuis en door de dorpskern. www.wassenaarsemonumenten.nl. Voor de huizen geldt: vol is vol en zonder inschrijving geen toegang!

Groot Haesebroek is in 1928 gebouwd door Henry van de Velde in opdracht van Hélène Kröller Müller. Nu is het de residentie van de Canadese ambassadeur.

Klein Haesebroek, op de hoek van de Schouwweg en de Stoeplaan, werd rond 1910 gebouwd als een van de eerste huizen in het nieuwe villapark Groot Haesebroek. De huidige bewoner is de ambassadeur van Peru.

Al jaren verleent de eigenaar van het 18e-eeuwse Baljuwhuis bezoekers op Open Monumentendag gastvrijheid in de prachtige tuin en de stallen van het complex. Dit jaar biedt hij voor het eerst twee rondleidingen aan door het huis zelf.

Door de lange bewoningsgeschiedenis –al sinds de 6de of 7de eeuw woonden er al mensen rondom het Plein - zijn veel panden van grote bouwhistorische waarde. Dit is aan de buitenzijde vaak niet te zien. Onze rondleiders vertellen er graag over.

Open Monumentendag
9 september 2017
11.00-17.00u (tenzij anders vermeld)
www.wassenaarsemonumenten.nl