dinsdag 28 september 2021

E Events

Gezellige drukte bij Plein Musique

Wassenaar - Honderden Wassenaarders wisten zondag de weg te vinden naar een zonovergoten Burchtplein, waar de muziekcyclus van Plein Musique van dit jaar van start ging. De muziekliefhebbers werden niet teleurgesteld. Ze waren aan hun stoelen gekluisterd tot de laatste toegift.

Het begon met de ingetogen luistermuziek van het trio Little Breeze. Zangeres Gerda Lems gaf een eigen vertolking aan oude en minder oude popsongs van uiteenlopende muzikanten.

Na dit akoestische optreden volgde het quartet van Rob Agerbeek, in meer dan een opzicht een oude bekende van jazzminnend Wassenaar. Rob hamerde ouderwets op de pianotoetsen en de ritmische instrumentele muziek, met een flinke dosis boogiewoogie, viel in de smaak bij jong en oud. Rob’s muzikale makkers kregen, zoals dat hoort bij dit genre, volop de ruimte om te soleren op contrabas, drums en tenorsaxofoon.

Komende zondag gaat Plein Musique verder en ook dan staan er uiteenlopende muziekstijlen op het menu. Het duo Mark my Words belooft zowel stoere rocknummers als zoete ballades ten gehore te brengen. Daarna volgt zangeres Simone Roerade die haar energie wil laten overslaan naar het publiek en die, wie weet, de danslustigen in het publiek in beweging brengt.