dinsdag 29 november 2022

A Algemeen

Super weekend van Woesik!

Wassenaar - Wat geweldig was het survivalweekend bij Scouting Van Woesik! 55 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar deden mee met het geweldige programma wat de leiding had bedacht. Binnen was vanwege de dreigende regen een leuk apenkooi parcours gebouwd en het touw slingeren vonden de kinderen helemaal te gek. Buiten waren allerlei leuke spellen te doen. Dat het veld één grote plas water was geworden na de hoosbuien van vrijdag op zaterdagnacht, maakte het alleen maar leuker. Gelukkig hadden alle kinderen meerdere setjes droge kleren bij zich. Er was ook een leuke speurtocht, waarbij de terugtocht in de boten van Van Woesik een waar hoogtepunt was voor vele kinderen.

Bij terugkomst op het scoutingterrein werd er per groep kinderen een vuurtje gemaakt waarop de kinderen zelf gingen koken. Heerlijk je eigen soep en knakworsten opwarmen en hamburgers bakken. En natuurlijk marshmallows warmen! Niks is lekkerder na zo’n dag buiten. En dan met z’n allen gezellig rond het kampvuur en daarna allemaal de slaapzak in. De zeeverkenners sliepen in een tent buiten en de andere kinderen in het scoutinggebouw. Spannend genoeg!

’s Ochtends werd gestart met knikken en knakken, gevolgd door gezamenlijk ontbijt. Daarna over de survivalonderdelen die de zeeverkenners over het water hadden gebouwd. Altijd spannend om te doen en geweldig om in de sloot te belanden.

Aan het eind van dit weekend konden alle kinderen en hun ouders foto’s van het afgelopen zomerkamp zien. De leiding vertelde hoe gaaf het is om mee op kamp te gaan. Het zelfgemaakte promotiefilmpje van het junioren-zeeverkenners kamp vormde een spectaculaire afsluiting van een super weekend. U kunt dit filmpje zien op de facebooksite van Van Woesik. Op www.vanwoesik.com staan foto’s van het weekend en alle informatie over Van Woesik.

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders