donderdag 23 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 37 2017

Wassenaar - Zou ons land zonder de honderdduizenden actieve vrijwilligers zoveel prachtige musea en cultureel erfgoed hebben? Zouden er net zoveel leuke en afwisselende evenementen georganiseerd worden zonder al die onbetaalde medewerkers? Zou het onderhoud op orde zijn van onze mooie natuurgebieden? En was de zorg en de veiligheid in ons land nog op peil? Hoe zou het sportwezen en het verenigingsleven er bij staan? Help je ook mee? Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar kun je steeds kiezen uit zo’n 100 openstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar e.o. Voor een paar uur per maand of voor meerdere dagen of dagdelen per week. Er is voor iedereen passend vrijwilligerswerk. Ontdek de vrijwilliger in jezelf.

* Bij onze zorg- en kinderboerderij kunnen kinderen kennismaken met (de zorg voor) verschillende dieren en vinden mensen met een beperking een fijne werkplek. Help jij tussen de middag in het weekend een paar uurtjes mee met het voederen van de dieren (Vacaturecode D 003)? Ook is er plaats voor een vrijwilliger met groene vingers die de vaste medewerkers wil helpen/begeleiden bij het onderhoud van de moestuin (Vacaturecode D 024)
* Het Zeehos in Katwijk biedt o.a. onderdak aan mensen met een lichamelijke beperking. Wil jij een bewoner gezelligheid bieden door samen af en toe iets leuks te ondernemen zoals bijv. winkelen, wandelen of koffie drinken (Vacaturecode A 036)?
* In de laatste week van september collecteert het Fonds Verstandelijke Gehandicapten. Zij zoeken Wijkhoofden (Vacaturecode G 031) die de collecte in goede banen gaan leiden in een bepaalde wijk en Collectanten (Vacaturecode G 032) die een paar uur willen collecteren in een/hun wijk.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.

Let op nieuwe openingstijden!

De Vrijwilligerscentrale is geopend van ma t/m do van 09.30-12 uur. Op vrijdag kunt u terecht in de bibliotheek tijdens het vrijwilligersspreekuur van 10-12 uur.

Vrijwilligerspashouders opgelet!

Op 6 en 7 oktober a.s. organiseert de Vrijwilligerscentrale, in samenwerking met Wassenaarse ondernemers, kunstenaars en particulieren, “De Wassenaarse Vrijwilligersdagen”. Bedoeld om vrijwilligers te bedanken voor hun onbetaalbare inzet. Met je vrijwilligerspas kun je vanaf 19 september inschrijven voor heel veel leuke GRATIS activiteiten en workshops op 6 en 7 oktober zoals o.a. schilderen, koken, yoga, syngry, excursies, wandeltochten, bloemschikken, line dance en nog veel meer. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl voor meer informatie of om in te schrijven. Deadline inschrijving 27 september! Kijk ook op de VCW site voor meer informatie over de Wassenaarse Vrijwilligerspas.