zaterdag 18 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 40 2017

Wassenaar - Voor honderdduizenden mensen in ons land betekent Vrijwilligerswerk een leuke en/of zinvolle tijdsbesteding. Je kunt je talenten inzetten en iets betekenen voor een ander, of voor je club, buurt, vereniging of voor de samenleving. Je leert nieuwe mensen kennen en ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Je doet ervaring op en het kan een opstapje zijn naar betaald werk. Ook kan vrijwilligerswerk een gat in je CV voorkomen als je “in between jobs” bent. Heb jij tijd beschikbaar? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale en bekijk de ca. 100 uitstaande vacatures in Wassenaar en omgeving. Ontdek de vrijwilliger in jezelf.

* Geef kapotte spullen een tweede kans. Help mensen hun portemonnee en ons milieu te ontzien door hun spullen te laten repareren door de vrijwillige klussers in het Wassenaarse Repair Café. Word jij de gastheer of –vrouw (vacturecode B 101) die mensen wegwijs maakt tijdens de maandelijkse inloopmiddag?
* Mensen met een terminale aandoening willen veelal thuis in hun eigen omgeving en omringd door hun dierbaren kunnen sterven. Wil jij dit voor hen mogelijk maken door in deze moeilijke laatste periode de mantelzorger(s) te helpen en te ontlasten (vacature A 039). Cursus voorzien.
* Ook voor ouderen is bewegen essentieel voor de gezondheid. Maak jij dit mogelijk als waarnemend WOB gyminstructeur (vacaturecode E 042)? In voorkomende gevallen vervang je de WOB instructeur tijdens sport en spel activiteiten gedurende een uur voor 50 plussers op verschillende locaties in Wassenaar.
* De Dierenambulancedienst DH staat 24/7 klaar voor dieren in nood. Help jij als stressbestendige Centralist/Telefonist (vacaturecode D23) de telefonische hulpvragen in goede banen leiden gedurende een dagdeel per week?
* Sommige ouderen of gehandicapten kunnen niet meer goed beslissingen nemen over belangrijke zaken als verzorging of medische behandelingen. Als geen directe familieleden beschikbaar zijn, kan een mentor (vacaturecode A 048) uitkomst bieden. Wil jij – na een training – deze mensen bijstaan bij dit soort ingewikkelde vraagstukken?

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in ons dorp, in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m do van 09.30-12.00 uur. Op vrijdag kun je terecht bij het vrijwilligersspreekuur in de Bibliotheek van 10-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.