dinsdag 02 juni 2020

K Kunst & cultuur

Koorruïnelezingen: 26 oktober: Sam Janse en op 2 november: Jaap Smit

Wassenaar - 26 oktober: Sam Janse, Is het de schuld van de Ene? over monotheïsme en geweld. 2 november: Jaap Smit, De provincie in het huis van Thorbecke - over de terugtrekkende overheid.

In zijn lezing zal Jaap Smit ingaan op ontwikkelingen in het Openbaar Bestuur en de rol van de provincie in het huis van Thorbecke. Er is veel in beweging in de samenleving en dat betekent ook iets voor de houding en opstelling van de verschillende overheden. Wat betekent het wanneer de overheid zich deels terugtrekt en een sterk beroep doet op de samenleving zelf ? Tevens zal hij in zijn verhaal ingaan op vraagstukken rond integriteit en op zijn persoonlijke ervaringen als theoloog in het Openbaar Bestuur.

drs J. Smit (1957) studeerde theologie in Leiden en begon zijn loopbaan in 1984 als dorpsdominee in de dorpen Ellecom en De Steeg. Na vier jaar maakte hij de overstap naar de krijgsmacht. Vervolgens werd hij predikant in Heemstede waar hij in 1994 deels en in 1997 definitief afscheid nam en de overstap maakte naar het bedrijfsleven. Na een gevarieerde loopbaan werd hij In 2014 benoemd tot Commissaris van de Koning in Zuid-Holland waar hij thans werkzaam is.

De lezingen duren van 20.15 tot 22.00 uur. Vooraf en tijdens de pauze is er koffie en thee. Na afloop wordt u een glas wijn of sap aangeboden. Kosten 7,50 euro (all-in)

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief