Pechduiveltje woont nog steeds op De Schulpwei

30 oktober 20173 minute read

Wassenaar – In een uiterst sportieve wedstrijd tegen, hoe kan het ook anders, Be Fair heeft Blauw-Zwart weer geen punt(en) kunnen behalen. Ondanks dat de strijd twee nagenoeg even sterke ploegen te zien gaf, trokken de Blauwen wederom aan het kortste eind. Met een beetje geluk had er meer in gezeten: tweemaal stond de doelpaal Wassenaars succes in de weg. Geconcludeerd kan worden dat het pechduiveltje dat Blauw-Zwart al een paar weken in zijn greep heeft zijn koffers nog niet gepakt heeft.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de Lagerberg Verhuisgroep combinatie. Een voorzet van Raymond Vosse werd goed ingekopt, maar de door Jelmer van Norden geschonken wedstrijdbal kwam tegen het lichaam van een verdediger aan. Na een kwartier spelen leek Be Fair op voorsprong te komen, maar de op zich fraaie goal werd door de uitstekend leidende scheidsrechter Moussaoui wegens buitenspel afgekeurd.
Nog voor het half uur verstreken was kon er toch gejuicht worden, ditmaal door de thuisclub. Een corner, genomen door Bas Conradi, werd door Duncan Lagerberg over keeper Oosterveen in het doel gekopt: 1-0. Helaas was de vreugde van korte duur want 5 minuten later was de stand weer gelijk na een hard afstandschot van Be Fair. Met deze 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft begon dramatisch voor Blauw-Zwart. Nog voordat al het publiek zijn zitplaats weer had ingenomen was het al 1-2 door Martijn Kok, die een voorzet vanaf de linkerkant van dichtbij kon intikken.
De Blauwen wisten wat hun te doen stond en de mouwen werden opgestroopt. Er werden mogelijkheden en zelfs goede kansen gecreëerd, maar de bal wil maar niet tussen de palen verdwijnen. En dan gaat die aloude in beton gegoten voetbalwet op: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. En ook nu gebeurde dat dus. Linksback Tony Warmerdam kreeg alle vrijheid om van af eigen helft richting Blauw-Zwart doel op te stomen en zijn schot was doelman Sander Captijn, die overigens een prima partij keepte, te machtig: 1-3.
Deze mokerslag was te veel voor de Lagerberg Verhuisgroep brigade en ondanks het inbrengen van vers bloed, Brian van den Barselaar voor Stuart Hooymans en Jordy Lubbe in plaats van de moegestreden teener Duncan Lagerberg, kon Blauw-Zwart de kracht niet meer opbrengen om er nog een slotoffensief uit te persen.

Blauw-Zwart blijft dus op de onderste plaats staan, maar het vertoonde goede spel en de strijdlust moeten op een gegeven moment resultaat opleveren. Wie weet zijn Jos van der Helm in zijn mannen volgende week op bezoek bij koploper Soccer Boys in staat om voor een verrassing te zorgen. Aan de steun van de supporters zal het niet liggen.