zaterdag 25 mei 2019

R Rubrieken

Gevaar voor voetgangers bij rotonde Johan de Wittstraat

Wassenaar - Wat maanden geleden heeft de gemeente het verkeer op de Johan de Wittstraat rustiger willen maken door het een eenrichtingstraat te maken. Een goed idee, of niet? De verkeersborden zijn duidelijk en goed zichtbar. Maar wat lijkt? Iedere dag rijden vele autos van de Lange Kerkdam in de Johan de Wittstraat in. De meerderheid van hun parkeert dan voor de ABN, maar vele auto’s gaan ook eventjes door en rijden de Tuinpad in. Voor voetgangers die het zebrapad richting Langstraat oversteken en aan de kracht van het verkeersbord geloven, erg gevaarlijk. Je verwacht toch niet dat iemand van links inrijd?

In het begin was er vaker politie in de buurt en heeft de bestuurders aangesproken. Maar dit is al lang voorbij, geen politie te zien. En ik loop er heel vaak langs (natuurlijk voorzichtig op het zebrapad).

Als deze laissez faire politiek betreffende handhaving verder door de politie gevolgd word, dan moet de gemeente reageren. Een mogelijkheid is bij de ingangen van Wassenaar borden op te stellen met tekst die informeert dat het volgen van verkeersborden optioneel is. Een ander optie is gewoon alle verkeersborden te verwijderen en alles verkeersgebeuren , heel neo-liberaal, aan de vrije markt van verkeersdeelnemers over te laten. Deze optie heft bovendien het voordeel dat het straatbeeld zoveel mooier zou worden, zonder al die stomme borden.

dr.ir. K.G. Müller

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief