dinsdag 09 augustus 2022

S Sport

Blauw-Zwart verlaat de laatste plaats

Wassenaar - Op een koud en winderig sportpark in Leiden speelden de mannen van Blauw-Zwart in een wat verdedigende opstelling, om met verrassende snelle counters voor de overwinning te gaan. De ploeg van Lagerberg Verhuisgroep was direct bij de les, toen na slecht uitverdedigen een Leidse aanvaller alleen voor keeper Mike van Zonneveld verscheen die met een flits-reactie een doelpunt voorkwam.

Hierna ontspon zich een rommelige strijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde; Veel balverlies aan beide kanten en zelden een goed opgezette aanval. Toch kwamen er kansen en werd een kopbal van Dunke Lagerberg van de lijn gehaald. Even later kon de grote Blauw-Zwart aanhang juichen toen diezelfde Dunke een snelle aanval over links met een mooie treffer afrondde en dat betekende 0-1.

Na de rust kwam er een te verwachten offensief van Leiden maar de Blauw-Zwart verdediging kwam niet echt in de problemen. Behalve toen een verkeerde terugspeelbal tergend langzaam in eigen doel verdween: 1-1.
Het spel werd veel harder en zo moest Nick Laponder met een behoorlijke kuitbeenblessure vervangen worden door Illiass Assaban. De vele, vooral Leidse, overtredingen werden door de scheidsrechter met mondelinge waarschuwingen afgedaan, daar waar geel en zelfs soms rood niet had misstaan. Ook Dunke Lagerberg moest noodgedwongen het veld verlaten en werd vervangen door spits Adrian Koziel, die gelijk na een heerlijke actie keihard op de lat schoot.
Nadat weer een Blauw Zwart aanvaller in de zestien werd neergehaald mocht Bas Conradi aanleggen vanaf elf meter en dat betekende 1-2.
Vlak voor tijd hielden de Blauw-Zwart supporters de adem in toen Leiden een vrije trap kreeg net buiten het strafschopgebied. De langs de muur ingeschoten bal werd met een katachtige reactie door keeper Mike van Zonneveld gekeerd en de Lagerberg Verhuisgroep formatie nam drie belangrijke punten mee naar Wassenaar.

Zaterdag 2 december thuis tegen het hooggeplaatste B.S.C.’68 uit Benthuizen.