zondag 28 november 2021

P Politiek

Lokaal Wassenaar! : Burgemeester bedankt!

Wassenaar - Na een jaar van noeste arbeid voor Wassenaar gaat waarnemend burgemeester Charlie Aptroot ons helaas in januari verlaten. Zelf geeft hij aan dat er onder zijn leiding zoveel ten goede is veranderd dat hij met een gerust hart het stokje kan overdragen aan een opvolger. Lokaal Wassenaar! is hem dankbaar voor zijn grote inzet die op meerdere terreinen hebben geleid tot belangrijke bestuurlijke verbeteringen.

De commissaris van de Koning heeft Aptroot onder andere de opdracht gegeven zich te oriënteren op de bestuurlijke toekomst van Wassenaar. Hij heeft hiervoor een uitgebreid programma uitgerold onder en voor de Wassenaarse bevolking. Met spanning wordt afgewacht hoe dit proces gaat lopen. Niet iedere Wassenaarder is gerust op de uitkomst. Wat wordt er met de enquete gegevens gedaan? Hoe worden de uitkomsten geïnterpreteerd? Een grote vraag is hoe de emoties over onze zelfstandigheid en identiteit worden meegewogen in het eind oordeel.

Lokaal Wassenaar! heeft altijd vertrouwen gehad in de manier waarop Aptroot dit proces heeft begeleid. Charlie Aptroot is een ras echte Wassenaarder. Dat schept vertrouwen. Nu hij ons in januari gaat verlaten is de vraag of zijn opvolger ook dit vertrouwen van de bevolking gaat krijgen. Daarom is het advies van Lokaal Wassenaar! dat zijn opvolger de lijn van Aptroot gaat voortzetten. De nieuwe waarnemend burgemeester moet in staat zijn om snel het vertrouwen van de Wassenaarders te winnen. Wij gaan er van uit dat de Commissaris van de Koning dit laat meewegen bij zijn keuze voor de opvolger van Charlie Aptroot.

Namens Lokaal Wassenaar,

Bert Ooms en Bart Boon.

Lokaal Wassenaar! Is de nieuwe lokale partij voor alle Wassenaarders. Passie voor Wassenaar en Wat Wassenaar Wil hebben hun krachten gebundeld en gaan samen verder als Lokaal Wassenaar!