dinsdag 09 augustus 2022

S Sport

Blauw-Zwart verzorgde een heerlijke middag op De Schulpwei

Wassenaar - Na de wedstrijd waren alle “kenners” in de bestuurskamer het erover eens. Het door de ploeg van Lagerberg Verhuisgroep vertoonde spel is het voetbal zoals het gespeeld moet worden. Verzorgd, compact en werken voor elkaar. Resultaat: een prachtige 1-0 overwinning.

Je kan er alle superlatieven op loslaten, maar het moest wel gebeuren. Ga er maar aan staan, na 7 verloren wedstrijden op rij stijf onderaan, langzaam opborrelend ongenoegen onder de supporters enz.

De Blauwen lieten zich echter niet van de wijs brengen. Zoals al eerder beschreven hanteert het team een andere spelstijl: spelen vanuit een gesloten verdediging. Het resultaat zag je al terug bij de wedstrijd tegen koploper Soccer Boys met nipt verlies. Situatie nu, 3 prachtige overwinningen op rij met de wedstrijd tegen als bekroning hoe je vanuit een gesloten verdediging dient te voetballen. Gestegen vanuit de kelder van de 3e klasse en afscheid nemend van die gehate laatste plaats voert Blauw-Zwart nu samen met Van Nispen de ranglijst van de 2e periode aan.

Het was koud op de Schulpwei. Vele supporters doken diep weg in hun jassen, gegroepeerd rond het kunstgrasveld, aangezien het hoofdveld wegens vorst niet bespeelbaar was. BSC’68, 2e op de ranglijst, is een stugge ploeg, maar had duidelijk moeite met de tactiek van de Blauwen, die al snel het initiatief namen. Toch was de eerste kans voor BSC ’68, maar Mike van Zonneveld ranselde de bal alert uit zijn doel.

Conditioneel stond het Lagerberg Verhuisgroep collectief ook als een huis. Aanvallend zorgden ze voor veel onrust in de BSC’68 defensie. Er kwamen kansen voor Blauw-Zwart, maar keeper Michael Verhoef was van uitzonderlijke klasse.
De eerste helft werd afgesloten met 0-0.

Na de pauze het zelfde spelbeeld. ‘Het zal toch geen gelijkspel worden?’ dacht menige toeschouwer. Maar toen ontbrandde Raymond Vosse aan de linkerkant met een scherpe voorzet op de inlopende Kim Theil die net zijn voet er niet achter kon zetten. Maar ook die dekselse Bastiaan Hendriksen was mee gesneld op rechts en hij kon nog net zijn maar 45 tegen de bal krijgen er ramde hem in de uiterste hoek: 1-0!

Het spel werd iets harder, de scheidrechter moest wat gele kaarten trekken. Beetje praten, bal wegschieten, het gebruikelijke beeld tegen het einde van zo’n wedstrijd. Blauw-Zwart schiep nog kansen de stand uit bouwen en keeper Mike stopte vlak voor het einde van de wedstrijd nog fantastisch een inzet van de BSC’68 spits.
Zaterdag 9 december speelt Blauw-Zwart uit tegen DWO in Zoetermeer. We zijn nu niet meer te stoppen!