donderdag 16 juli 2020

K Kunst & cultuur

Starlight (3/4)

Wassenaar - Op zondag 24 december staat er een geweldige kerstdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema Starlight. De komende weken tot kerst wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden. Het derde interview wordt gehouden met Irene Tönjes.

Even voorstellen
Ik ben Irene Tönjes, 77 jaar. Ik ben in Indonesië geboren en toen ik 10 jaar oud was kwam ik naar Nederland. Wij werden opgevangen door een lief gezin in Limburg. Later verhuisden wij naar Wassenaar en weer later naar Den Haag. Ik heb mijn aanstaande man Carel leren kennen en die woont in Wassenaar. Nu komen wij al weer 4 jaar in de Evangeliegemeente Wassenaar en we hebben het hier enorm naar ons zin.

Wat betekent Kerst voor u?
Vroeger was het in Indonesië met Kerst altijd het lichtjesfeest, met veel gezelligheid, eten en drinken. Maar nu ik ouder ben beleef ik Kerst meer in stilte en betekent het voor mij dat het kindje Jezus is geboren voor ons en voor alle kinderen van de wereld om ons de weg te wijzen in het leven. Jezus is voor mij de Weg, de Waarheid en het Leven.

Waar denkt u aan bij het thema ‘Starlight’?
Ik denk dan aan het Licht van de wereld en dat is Jezus. Er is zoveel leed in de wereld en het Licht kan daar zoveel bij helpen. Jezus kan in deze tijd veel voor ons betekenen. Mensen om mij heen geloven niet meer in Hem omdat zij ziekte en leed in hun familie hebben, terwijl ik heb ervaren dat Jezus bij dan juist zo dichtbij is. Als ik iets heb en als ik dan ga bidden, dan voel ik dat Hij bij mij is. Ik heb zelf ook pijn gehad en mijn man is nu ook ziek en bid ik veel voor hem. Ik bid voor zoveel mensen om mij heen die ziek zijn. Ik ben blij dat Jezus er bij is, wat moet ik zonder Hem? Zonder Hem kan ik niet leven.

Wat wilt u de lezer meegeven?
Geloof dat Jezus er voor je is. Jezus is geboren voor de wereld en je mag tot Hem bidden. Je ziet Hem niet, maar je kunt Hem voelen. Blijf vasthouden aan je geloof, ook als er problemen zijn. Ik houd me altijd aan Hem vast en ik wil de mensen graag meegeven om dat ook te doen

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief