zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 51 2017

Wassenaar - Met de kerstgedachte in het achterhoofd en een gloednieuw kalenderjaar in het vooruitzicht is dit misschien hét moment om een vrijwilligerstaak op te pakken! Doe mee, net als de miljoenen actieve vrijwilligers in ons land. Ervaar hoe leuk en leerzaam vrijwilligerswerk kan zijn en hoeveel voldoening het geeft. Help mee de kwaliteit van leven in ons land op peil te houden. Wat is jouw goede voornemen voor 2018? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale en ontdek de vrijwilliger in jezelf.

Een greep uit het aanbod van ca. 100 uitstaande vacatures om Wassenaar e.o.:
* Wijkverenigingen zorgen voor samenhang in onze buurten. Help Wijkvereniging Groot Deijleroord bij het samenstellen en verspreiden van de wijkkrant (vacaturecode H 064).
* St. Philadelpia Zorg maakt zelfstandig wonen voor mensen met een beperking mogelijk. Wie helpt als Begeleider (vacaturecode A 115) door op vaste dagen/tijden (vanaf 17 uur) met de cliënten boodschappen te doen en te helpen bij het koken of met hen te gaan sporten. Je maakt een wereld van verschil.
* Bij Florence Duinstede is een geduldige Begeleider (vacaturecode A 118) zeer welkom. Je begeleidt bewoners naar de (interne) kapper v.v. op woens- en/of donderdagochtend.
Een “versgekapt” hoofd kan een echt feestje zijn voor de cliënten.
* 1 op de 4 mensen krijgt te maken met een hersenaandoening zoals bijv. Parkinson, dementie, dyslexie, beroerte, bipolaire stoornis enz. enz. Er is veel geld nodig voor onderzoek naar oorzaken, medicatie en behandelingsmogelijkheden. Help mee door te geld in te zamelen als collectant in een (jouw) wijk in de week van 29 januari t/m 3 februari 2018.
* Nederlandse Ver. Voor Slechthorenden/Stichting Hoormij zoekt een Voorlichter (vacaturecode H048). Wil jij ook dat mensen bij wie het gehoor of het spreken voor problemen zorgt zo goed mogelijk kunnen blijven meedoen in de samenleving? Zet je in voor deze stichting door hun missie zoveel mogelijk voor het voetlicht te brengen.

Meer weten over deze of een andere vacature? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12 uur. Op vrijdag is er vrijwilligerspreekuur in de Bibliotheek van 10-12 uur. Let op: Het VCW-kantoor is in de kerstvakantie van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari gesloten.

De medewerkers van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar wensen alle inwoners van Wassenaar heel fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018!