Skip to content

“Kunst verbindt Kabul, Bosnië en Wassenaar“ in Galerie in de Molen

5 januari 20183 minute read

Wassenaar – Wat is er in het prille begin van het nieuwe jaar nu mooier om te zien dan dat verschillende werelden elkaar ontmoeten hier in Wassenaar. Want dat is nu precies wat de tentoonstelling “Kunst verbindt Kabul, Bosnië, Wassenaar” bewerkstelligt. Werk wordt getoond van zeven kunstenaars uit Afghanistan, Bosnië en Nederland, die zich met elkaar verbinden door samen hun werk te exposeren in Galerie in de Molen in Wassenaar.

De Molen, dat belangrijke icoon van Nederland, biedt de kunstenaars de mogelijkheid werk te exposeren met verhalen uit drie totaal verschillende landen en culturen. Wat deze kunstenaars verbindt is dat hun werk over mensen en menselijke emoties gaat. Senad Alic vertelt in zijn schilderijen over mensen die samen zijn om feest te vieren, muziek te maken, toneel te spelen. Naast zijn autonoom werk heeft Senad zich ontwikkeld tot een Community-Art kunstenaar. Hijzelf ziet de combinatie van autonoom werk en kunst maken met anderen als twee sporen van een trein: die kunnen parallel lopen en elkaar inspireren en aanvullen. Sharif Azizyar maakt als beeldhouwer werk dat een reflectie is van zijn eigen leven en dat van de mensen in Afghanistan, een binding waarvan hij zich niet vrijelijk kan losmaken. De schilder Aref Damee , geboren in Afghanistan en opgeleid in de Kunstacademie van Sint Petersburg in Rusland, laat mensen zien in diepe levendige kleuren, mensen in exotische kleding, in warm contact met elkaar. Hij woont en werkt al sinds 1966 in Nederland . Schilderen is voor hem meer dan een verslag van wat het oog ziet, zijn werk getuigt vooral van de ondergane passie. Schilder, beeldhouwer en saxofoonspeler Milad Haidari laat landschappen zien zoals hij die voor zich ziet in Afghanistan in voor- en tegenspoed . Hamid Halimi, geboren in Bosnië, maakt beelden van mensen in hun dagelijks leven, een vrouw die haar man eten brengt, een kind dat zijn moeder omhelst. De Wassenaarse grafisch beeldend kunstenaar Fifi van Leent laat houtsnedes zien. Haar inspiratiebron is de kwetsbaarheid van de mens en de onverwoestbare kracht van de natuur. Brigitte Wawoe, beeldhouwer, beeldt in haar werken emoties uit in vele soorten materiaal en technieken. De geabstraheerde beelden van Brigitte spreken vooral door het materiaal (levendig gekleurd marmer uit Curaçao) en de globale, eenvoudige vormen. De zeven kunstenaars samen tonen met hun werk al dat wat mensen verbindt. 
De tentoonstelling wordt geopend zaterdag 13 januari in Galerie in de Molen om 16.00 uur door cultureel entrepreneur Ricardo Burgzorg. U bent van harte welkom. www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

ExpositieKunstgroepWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top