Skip to content

Veelbelovende eerste training Yakult Start to Run Wassenaar bij WZK Tri-Team

8 januari 20182 minute read

Wassenaar – Na een welkomstwoord van één van de trainers is het woord aan club fysiotherapeut Lex van der Kooij. Lex geeft uitleg over de juiste vetertechniek van hardloopschoenen. Dit laatste is van belang om vervelende hardloopblessures te voorkomen. Gemotiveerd door het mooie weer gaan we snel naar buiten en start de training met een warming-up richting de Paauwlaan.

Na de warming-up volgen losmaak- en loopscholingsoefeningen om te werken aan een goede looptechniek. Bij de loopscholingsoefeningen staat deze week het accent ‘rompstrekking en ‑stabiliteit’ centraal. Na deze twee belangrijke trainingsonderdelen wordt er gestart met de kern van de training op het Landgoed Backershagen.

De trainers wijzen de lopers erop dat het van belang is in eigen tempo te lopen en het niet erg is dat de groep uiteen valt. Naast de trainers van WZK Tri-Team zijn er ook enthousiaste leden die meelopen om ervoor te zorgen dat geen van de lopers alleen komt te lopen. Deze geslaagde eerste training wordt afgesloten met een cooling-down in de vorm van rekoefeningen en de traditionele groepsfoto.

De trainers van Start to Run Wassenaar maken van jou in zeven weken een hardloper! Met deze door de Atletiekunie ondersteunde hardloopcursus leer je van een team professionele trainers op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen.

En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap. Heb je de eerste training gemist maar wil je aan Start to Run deelnemen, dan is er nog ruimte voor een aantal cursisten. Schrijf je in en kom zaterdag lekker met ons meetrainen, koffie staat klaar.
Meer informatie vind je op www.yakultstarttorun.nl

Tags

Tri-TeamWassenaarYakult Start to Run
Gerelateerde artikelen
Back To Top