Skip to content

Zwaan in de problemen

8 januari 201837 second read

Wassenaar – Zondagmiddag zet een zwanenechtpaar de landing in naar een sloot gelegen aan de Groeneveltlaan. Misschien door de laagstaande zon verliep de landing niet geheel vlekkeloos. Het echtpaar belandde in een boom. Het mannetje wist zich al snel te bevrijden en fladderde over de Van Duivenvoordelaan door het verkeer heen naar de Wetering.

Zijn echtgenote had minder geluk. Daar hing ze, zes meter boven de grond. Buurtbewoners belden 112 en de Dierenambulance. Omstreeks 15.00 uur werd brandweerkazerne Wassenaar gealarmeerd voor ‘Dier in de problemen’ aan de Van Groeneveltlaan. Uiteindelijk hoefde de brandweer het dier niet te helpen. Deze kwam zelf los en zwom na haar eigen reddingsactie weg. Een medewerkster van de Dierenambulance heeft de zwaan nog wel even nagekeken. Hopelijk worden de dieren weer verenigd.

Tags

WassenaarZwaan
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top