Skip to content

Een spetterend nieuwjaarsconcert door het trio van Andrei Serban

15 januari 20182 minute read

Wassenaar – Op 14 januari speelde het trio van Andrei Serban met eigen composities en arrangementen in een bomvol woonzorgcentrum Adegeest. Centraal stond wereldmuziek uit Roemenië, de Turkse mars van Mozart,Turkse en Russische melodieën. Opnieuw bleek dat Serban beschikte over een dynamisch spel met alle klankkleuren die een viool kan bieden. Daarbij werd hij uitstekend begeleid door zijn jonge pianist Florin Lincan en accordeonist Nicolae Turcitu. Memorabel, spectaculair en onbeschrijfelijk zijn slechts enkele van de bijvoeglijke naamwoorden die je zou kunnen noemen voor het beleven van dit concert.

De accordeonist schitterde in zijn solospel met het bekende werk ‘Adios Nonino’ van Astor Piazzolla, Franse Mussette en Roemeense Folklore. Maar ook Serban’s gevoel voor presentatie en uitleg gaf als vanouds een toegevoegde waarde aan dit concert. Ook de pianist, en kleinzoon van de accordeonist, gaf een prima solo ten beste met de Turkse mars van Mozart.
Kort samengevat: het was een grote samensmelting van wereldmuziek met snelle violistische dynamiek. De staande ovatie die het trio aan het slot kreeg was meer dan verdiend. Daarna volgde de rituele bloemenhulde door Jan Croon, voormalige voorzitter van de vrienden van Adegeest en Lieke Atteveld, activiteiten begeleider van Adegeest. Zo kwam er een einde aan een uiterst genietbaar nieuwjaarsconcert in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium ‘Geef Adegeest vleugels’.

In het gastenboek staan vele positieve reacties waaronder: “Wat een heerlijke middag;Geweldig al jaren lang nog heel veel succes en graag tot een volgende keer; Het was weer geweldig, net als altijd; We hebben als vanouds genoten: De Zoeterwoudse groep”.

Gehoord: 14/01/2016 violist Andrei Serban, pianist Florin Lincan en accordeonist Nicolae Turcitu te Voorschoten.
Het volgende zondagmiddagconcert in de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ zal plaatsvinden op 11 februari met de pianiste Lestari Scholten en de violist Eduardo Paredes Crespo die een klassiek concert verzorgen met werken van Mozart, Debussy, Händel, Tchaikovsky en Waxman.

Tags

AdegeestVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top