Skip to content

Tentoonstelling Galerie in de Molen is geopend

15 januari 20182 minute read

Wassenaar – Het is bijna dagelijks dat we lezen en horen dat culturen botsen en leiden tot maatschappelijke wanorde. Nou, dat was niet het geval met de opening van deze eerste tentoonstelling van het jaar van Kunstgroep Wassenaar. Duidelijk was dat kunst uit verschillende culturen de aanwezigen tijdens de opening van de tentoonstelling “Kunst verbindt Kabul, Bosnië en Wassenaar” in een bomvolle Galerie in de Molen wist te verbinden.

Na een inleidend woord van de Kunstgroep voorzitter Paul van Schaik sprak Ricardo Burgzorg de openingswoorden uit. Burgzorg is cultureel entrepreneur met veel ervaring op het gebied van internationale en interculturele betrekkingen en was dan op grond hiervan al bij uitstek op zijn plaats om deze expositie te openen. Verder is hij de projectleider van het in het ontwikkeling zijnde Migratie Museum ter bevordering van gedeeld erfgoed in Den Haag . 
Zeven kunstenaars waren zaterdag vertegenwoordigd, twee uit Wassenaar, Fifi van Leent en Brigitte Wawoe, een uit Bosnië , Senad Alic en vier geboren in Afghanistan, Hamid Halimi , Aref Damee, Sharif Azizyar. Een van het viertal, Milad Haidari kon helaas de opening niet bijwonen en moest door zijn broer vertegenwoordigd worden. Het moet gezegd dat bijna alle kunstenaars met buitenlands klinkende namen al jarenlang in Nederland wonen en totaal geïntegreerd blijken in onze samenleving. Toch weerspiegelt hun kunst, schilderijen, beeldhouwwerken, een andere belevingswereld. Ricardo Burgzorg sprak van een rijk palet van verschillende beeldtalen, thema’s en disciplines. De bereidheid van de ene mens om de andere te helpen, zonder eigenbelang en onderlinge verschillen overbruggend zou zo natuurlijk moeten zijn. Hij ziet in deze tentoonstelling een ode, een eerbetoon aan de medemenselijkheid. De zeven kunstenaars samen tonen met hun werk al dat wat mensen verbindt. 
In dat plezierige geroezemoes klonken ook de klanken van Afghaanse muziek, gespeeld op de gaita, de galicische doedelzak gespeeld door Jan van Belle, die vele reizen heeft gemaakt naar Afghanistan. Woorden van dank werden uitgesproken door advocaat Mr. Rasul en Wali Shapour, de voorzitter van de unie van Afghaanse verenigingen in Nederland, vooral gericht naar Fifi van Leent . Zij heeft zich geweldig ingespannen om deze bijeenkomst mogelijk te maken, het tonen dat hun werk over mensen en menselijke emoties gaat en het laten zien wat deze kunstenaars uit deze landen verbindt met ons.
www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

KunstgroepMolenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top