Skip to content

CDA Wassenaar fietst langs diverse locaties belangrijk voor de toekomst van Wassenaar

16 januari 20182 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag 13 januari 2018 trok een groep van bijna 20 CDA Wassenaarders er met hun fiets op uit. Natuurlijk om met elkaar te genieten van de prachtige natuur die Wassenaar te bieden heeft. Maar ook om met elkaar een aantal belangrijke Wassenaarse plekken te bezoeken en stil te staan bij het belang ervan.

De tocht in de vorm van een groene CDA sliert voerde vanaf de Van Cranenburchaan via het Polanenpark naar de grens van Wassenaar met Valkenburg. Hier konden we met eigen ogen de grote toegevoegde waarde zien van de groene buffer tussen Wassenaar en het vliegveld Valkenburg. CDA experts Theo Overdevest en Meindert Stolk gaven een historisch overzicht van de wijze waarop deze grenzen in het verleden tot stand zijn gekomen. Lijsttrekker Schokker benadrukt dat het CDA Wassenaar zich in de nieuwe periode hard maakt om deze groene buffer voor Wassenaar te behouden.

Vervolgens kwamen we in Katwijk/Valkenburg op de locatie die langzaam gereed wordt gebracht voor de bouw van de Rijnlandroute. Het valt nu nog moeilijk voor te stellen hoe daar over een paar jaar de afslag van de N44 naar de A4 zal verrijzen. Toch is dit het geval. We hopen dat dit tot minder verkeersdrukte op de Rijksstraatweg leidt. Hiernaast stellen wij alles in het werk om de ondertunneling van de Rijksstraatweg als prioriteit op de agenda te zetten. Een structurele oplossing voor de verkeersdrukte daar moet ook leiden tot een oplossing voor de drukte in de ochtend aan het Rozenplein. Onze volgende halte.

Vervolgens zijn we teruggefietst via het landgoed de Paauw. Hier worden binnenkort de broodnodige werkzaamheden gestart om de buitenkant op te knappen. De laatste haltes van onze fietstocht waren de Generaal Winckelmanlaan en de Ridderhof. Op beide plekken wordt de komende periode de geplande gebouwen neergezet.

De fietstocht werd afgesloten met een borrel in Broeders. We kijken terug op een mooie en leerzame tocht. Het was erg goed om de voor Wassenaarse belangrijke locaties met eigen ogen te zien. We zullen dat heel graag blijven doen! Voor een uitgebreider fotoverslag van deze tocht zie ook onze website www.cdawassenaar.nl. Wilt u meer weten van het CDA, sympathisant of lid worden, laat het ons weten. Dit kan via secretariaat@wassenaar.cda.nl

Tags

CDAGemeenteraadsverkiezingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top