Skip to content

Koop- en realisatieovereenkomst Huize Den Deijl getekend

16 januari 20182 minute read

Wassenaar – Op maandag 15 januari is de koop- en realisatieovereenkomst getekend voor de verkoop van Huize Den Deijl en het bijbehorende Huisje HèHè. De gemeente verkoopt Den Deijl aan de initiatiefnemers van het plan “Uitspanning Huize Den Deijl”. De huidige gebruiker, Roland Ohlenschlager, heeft samen met Tobias Beumer en ondersteund door Kok Harleman Architecten een plan tot behoud van Huize Den Deijl opgesteld om van deze locatie weer een Wassenaar-waardige entree te maken. Dit plan is na een tenderprocedure door zowel de omgeving als de raad en het college als beste beoordeeld.

Invulling plan De Uitspanning
De initiatiefnemers van De Uitspanning willen Den Deijl grondig renoveren, mét behoud van het oorspronkelijke karakter van de panden. Er komen een restaurant en een atelier/expositieruimte en op het buitenterrein worden een terras, een oplaadpunt voor E-bikes en een drinkbak voor paarden gerealiseerd. Zo kan Huize Den Deijl overdag dienst doen als rustplaats voor fietsers, wandelaars en ruiters. De Uitspanning zal in beperkte mate toegang en parkeerruimte bieden voor auto’s, wat een groot voordeel is gezien de locatie van Den Deijl als beeldbepalende entree van het dorp. De panden worden gerestaureerd en de functie woonruimte op de eerste verdieping en in het huisje HèHè blijven in stand.

Overdracht
Nu de koop- en realisatieovereenkomst getekend is kunnen de initiatiefnemers aan de slag met het aanvragen van vergunningen om de restauratie mogelijk te maken. Verwachting is dat de overdracht van de panden en de sleutel nog voor de zomer plaatsvindt. Dan zal ook de kraakbeheerder vertrekken en kan de uitvoering van de plannen van start gaan.

Proces
De gemeente heeft Den Deijl begin 2017 in de markt gezet met de uitdaging om van deze plek weer een waardige entree van Wassenaar te maken, zonder afbreuk te doen aan de historische waarde van de gebouwen. In totaal zijn er acht uiteenlopende plannen ingediend, waaruit het plan De Uitspanning als beste naar voren kwam. In de selectieprocedure is gebruik gemaakt van een tenderdocument met een uitgebreide omschrijving van de locatie en achtergronden en een programma van eisen waaronder de verkoop plaatsvindt. Ook het boekje ‘Den Deijl in Stijl – Samen schrijven we geschiedenis’ maakte hier deel van uit. Hierin zijn herinneringen en ideeën van inwoners van Wassenaar voor de locatie gebundeld die tijdens de publiekscampagne zijn verzameld.

Tags

Huisje HèHèHuize Den DeijlWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top