Skip to content

De nummer 3 van DLW; Frans Micklinghoff

27 januari 20183 minute read

Wassenaar – Op nummer 3 van de lijst van de partij Democratisch Liberalen Wassenaar staat Frans Micklinghoff. Wie een echte Wassenaarder is kent Frans Micklinghoff. Ruim 30 jaar schreef hij artikelen voor het Wassenaars Nieuwsblad en Dagblad het Binnenhof. Hij ontbrak in die 30 jaar op geen enkele belangrijke gebeurtenis of bij de raads- of commissievergaderingen. Frans is eveneens auteur van vele boeken over Wassenaar.

Frans schreef over Wassenaarse kastelen en buitenplaatsen, het monumentale groen, het dorpscentrum, een eeuw Wassenaar, molen Windlust, de kerken in Wassenaar en het Adelbert College. Zijn meest recente boek is ’50 jaar Vereniging van Vrienden van Wassenaar’, waarin hij alle belangrijke politieke kwesties beschrijft die in de afgelopen halve eeuw in Wassenaar hebben gespeeld. Dit fraai uitgevoerde boek lijkt op een handleiding voor beter begrip van de plaatselijke politiek.

De immer ‘vrolijke Frans’ kan bogen op een schat aan ervaring en anekdotes over de plaatselijke politiek uit de afgelopen halve eeuw. Het argument dat hij ‘te oud’ is – 72 jaar – legt hij lachend naast zich neer. “Mijn ouderdom is in de plaatselijke politieke arena juist een voordeel! Op deze leeftijd heb je het voordeel van een afgewogen en evenwichtig oordeel en kan je een goede rol als bemiddelaar vervullen. Ik heb in die afgelopen 30 jaar wel iets aan kennis over dit mooie dorp verzameld, wat juist nu van belang is. Wie op 50+ wil stemmen, moet op nummer 3 van lijst 5 stemmen!!”.

Waar staat Frans Micklinghoff voor? “Het belangrijkste punt; de Rijksstraatweg/N44 brengen in een tunnel(-bak). Acht jaar geleden pleitte ik al voor die tunnel. Die nu nog noodzakelijker is om een aantal verkeersproblemen in en rond dit dorp op te lossen. Wassenaar moet zelfstandig blijven. Ik zal daarvoor tot mijn laatste snik vechten. Er is geen enkel redelijk argument aan te voeren om Wassenaar te plakken aan Den Haag of te laten fuseren met Voorschoten.

Wél moet de bestuurskracht van Wassenaar worden versterkt. Dat hangt vooral af van de toekomstige samenstelling van het college van Wethouders. Wethouders die met kennis en gezag hun portefeuille beheren. Wassenaar moet het karakter van dit dorp als groene oase met haar talloze historische gebouwen behouden. Ons strand moet een gezellig, klein en knus familiestrand blijven, zonder permanente strandhuisjes. Ik wil een raadslid zijn voor iedere Wassenaarder, van noord- tot zuid en vooral voor alle ouderen!’.

DLW denkt mee met ALLE Wassenaarders!
Sta op en maak samen met ons een vuist!

Frans Micklinghoff
DLW lijst 5, nr. 3

Tags

DLWGR2018Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top