q Fris en aanvallend voetbal levert Blauw-Zwart gelijkspel op - Wassenaarders.nl Skip to content

Fris en aanvallend voetbal levert Blauw-Zwart gelijkspel op

28 januari 20182 minute read

Wassenaar – Na een fris en open voetbalgevecht vertrokken de ploegen van Van Nispen en Blauw-Zwart afgelopen zaterdag met allebei een punt naar de kleedkamer in De Zilk. De 1-1-eindstand was eigenlijk wel terecht, gezien de grote hoeveelheid kansen die beide aanvallend ingestelde ploegen creëerden.

De Wassenaarse bezoekers maakten het de goede Van Nispen-goalie Van Hensbergen net iets te gemakkelijk om de zwiepende voorzetten vanaf de vleugels te pakken. Aan de andere kant verrichtte Blauw-Zwart-keeper Mike van Zonneveld de ene na de andere redding. Met knap keeperswerk redde hij een aantal keren zijn ploeg van de nederlaag.

De ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep moest in deze aantrekkelijke wedstrijd scherp uit de startblokken komen, want de uitvallen van Van Nispen bleken verraderlijk. Een paar fraaie aanvallen van de ploeg van de ook volgend seizoen weer als hoofdtrainer opererende Jos van der Helm werden in de eerste helft ongedaan gemaakt door de Zilkenaren.

Blauw-Zwart trad aan in de beproefde opstelling met opnieuw de snelle vleugelspits Iliass Assaban op de linksbuiten plaats (dat leverde weer flitsende spelverleggingen op). Thadeusz Vrbainczyk is de voorhoede van de Wassenaarse ploeg komen versterken. Onthoud die naam, want deze jonge speler (die werk heeft gevonden in Wassenaar bij het bedrijf van Koos Tacx) lijkt wel degelijk een aanwinst. Hij voetbalt intelligent, heeft een goede balaanname en werkt ook op het voetbalveld hard.

De nieuwe spits kreeg in de allerlaatste minuut voor de rust zijn beloning door de 0-1 uit een scrimmage in de Van Nispengoal te prikken. Ook in de tweede helft bleef het spannend met op en neer golvende aanvallen van beide zijden. Meest besproken moment was de 75e minuut toen een Blauw-Zwarter duidelijk binnen het strafschopgebied van Van Nispen werd neergehaald. Maar de arbiter koos voor de bekende middenweg: een gele kaart voor de overtreder en de bal voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied neer te leggen. Toen het water van de aanvallende Van Nispenspelers in de 80e minuut net over de dijken klotste, kon zelfs keeper Van Zonneveld de 1-1 niet meer verhinderen.

Blauw-Zwart doet, ondanks het gelijke spel, nog steeds mee in de race om de titel van de tweede periode in deze derde klasse. Dus zal er a.s. zaterdag tegen Koudekerk op het Wassenaarse sportpark De Schulpwei moeten worden gewonnen door de boys van Lagerberg Verhuisgroep.

Tags

Blauw-ZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top