Skip to content

Lokaal Wassenaar!: Gewone dingen

29 januari 20182 minute read

Wassenaar – Lokale politiek gaat over gewone dingen. Zaken die de inwoners van Wassenaar direct aangaan. Het gaat om hun dagelijks leven. Bestuurders zijn vaak bezig met gecompliceerde zaken die wat verder van de burgers af staan. Het is de taak van de gemeenteraad juist de “gewone dingen” goed te regelen voor de Wassenaarders. Het “Geluk van onze inwoners” moet voor de leden van de gemeenteraad centraal staan. Er is zelfs een gemeente in het land die een wethouder van geluk heeft. Hoewel dit wel wat ver gaat is de boodschap die hiervan uitgaat wel belangrijk.

De betrokkenheid van de Wassenaarders bij de lokale politiek is groot. Wel zijn het vaak de zelfde mensen die zich hiermee actief bezig houden. Daar is op zich niets mis mee. Je vraagt je echter wel af wat al die andere mensen, de zwijgende meerderheid, belangrijk vinden. Als je het oor goed te luisteren legt gaat het hierbij vaak om “gewone dingen”.

Het openbaar vervoer in ons dorp is van matige kwaliteit. Dat is best lastig als je voor werk of studie naar de grote stad moet. Zeker als dan ook nog het autoverkeer in en rondom ons dorp muurvast zit. De beschikbaarheid en toegankelijkheid van gezondheidsvoorzieningen kan ook een alledaags probleem zijn. Binnen onze gemeente grenzen is er geen ziekenhuis. Het is daarom van belang dat er wel andere gezondheidsvoorzieningen zijn. Voor ons dagelijks leven is het van belang dat dit soort zaken aanwezig en op orde zijn.

Scholen, veiligheid, sportvoorzieningen, het onderhoud van het openbare groen, goede maatschappelijke en sociale zaken, betaalbare woningen, het is maar een beperkte opsomming van de gewone zaken die een bijdrage leveren aan het welzijn van de Wassenaarders.

Voor Lokaal Wassenaar! zijn het deze “gewone dingen” die er toe doen.

namens LokaalWassenaar!

Bert Ooms, Inge Zweerts de Jong, Maria Bellekom-Vogels en Ellen Klaver

LokaalWassenaar! Is de nieuwe lokale partij voor alle Wassenaarders. Passie voor Wassenaar en WatWassenaarWil hebben hun krachten gebundeld en gaan samen verder als LokaalWassenaar! DE partij voor een zelfstandig Wassenaar.

Tags

GR2018Lokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top