Skip to content

Ik heb Gloria gevonden in een vuilniszak op de vuilnisbelt

30 januari 20182 minute read

Wassenaar – Ze was pas 4 of 5 jaar oud, haar geboortedatum zullen we nooit weten. Was het geluk, was het God, ook dat zullen we nooit weten. Haar geboortenaam al evenmin, ik noemde haar Gloria.

Het was 11 juni 2011. Ik kwam van mijn vrijwilligerswerk als presentator van een radioprogramma. Ik vertel in dit programma over het leven van straatkinderen. Op weg naar mijn huisje kwam ik langs de vuilnisbelt van Kampala. Ik hoorde een vreemd geluid komen uit een vuilniszak. Het klonk als het blaffen van een hond. Ik opende de zak en zag een van angst bibberend kind. Ze lag in haar eigen ontlasting. Een slachtoffer van de op dat moment heersende cholera epidemie. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat veel mensen met een grote boog om de zak heen liepen. Ik twijfelde geen seconde en nam het kind mee naar de kliniek, waar ze de armen helpen. Ze mocht er blijven, omdat ze mij kennen. Ik kom daar met alle straatkinderen. Nu was het mijn taak om geld bij elkaar te krijgen om het leven van Gloria te redden. Wonder boven wonder kwam Gloria er weer bovenop. Na ruim een maand werd ze uit de kliniek ontslagen. Ik nam haar mee naar mijn Victory Primary School, waar de andere kinderen haar met gejuich ontvingen.

U leest één van de boeiende verhalen van Hilton Achilla. Een gelovig man, die iedere dag klaar staat voor de straatkinderen in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Anita Bellekom heeft zijn pad gekruist en wil de straatkinderen helpen. U kunt sponsor worden van een eigen kind. Anita heeft al 4 sponsors, wordt u de volgende? Met 80 eurocent per dag geeft u een kind een eerlijke en gelukkige toekomst. Ook éénmalige hulp is van harte welkom . We sparen voor de bouw van een nieuw huis voor de kinderen, omdat ze uit het huidige huurpand moeten vertrekken. Twijfel niet, stuur een app, bel (0657710456) of mail anita_bellekom@hotmail.com.

Tags

OegandaRun for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top