Skip to content

Kitty Corel en Peter Knijnenburg, zijn kandidaat raadslid voor HartvoorWassenaar

31 januari 20182 minute read

Wassenaar – Kitty Corel en Peter Knijnenburg, zijn kandidaat raadslid voor HartvoorWassenaar. Zij staan op de 5e en 6e plaats van de lijst. Kitty en Peter vinden dat Wassenaar zelfstandig moet zijn, goed bestuurd moet worden, groen moet blijven, en dat vooral dat het bestuur van Wassenaar respect moet hebben voor de (oudere) Wassenaarder.
Binnen het solide team van HartvoorWassenaar vertegenwoordigen zij de senior Wassenaarders en geven ze senioren en ouderen een stem in de raad.
En ze letten er op dat de jonkies dat niet vergeten.

In gesprek.
Wanneer we met Kitty en Peter spreken, dan vertelt Kitty dat ze haar hele leven in Wassenaar heeft gewoond. Ze was sinds 1972 eigenaar van Café Maaldrift en kent vele Wassenaarders die in de Wassenaarse Jazzclub op bezoek kwamen. Nu woont ze in hartje Wassenaar en is actief als bestuurslid van de KBO.
Peter is zo mogelijk nog actiever. Als lid van het toneelgezelschap staat hij regelmatig op de bühne, maar vooral is hij bestuurder bij vele (ouderen-)verenigingen.

Ouderenbeleid.
We vinden dat er echt meer aandacht en beleid voor ouderen moet komen. Er wonen in Wassenaar 6500 mensen ouder dan 65, en die doen er toe.
De gemeente wil nog wel eens onvriendelijk zijn. Natuurlijk, de wereld wordt moderner, maar het is vreselijk wanneer je als oudere via internet een afspraak moet maken om op het gemeentehuis iemand te kunnen spreken. We vinden dat ouderen zonder afspraak op het gemeentehuis worden geholpen en kunnen betalen met contant geld.
Dat gedoe met Avalex moet over zijn. We vinden één bak, wekelijks geleegd, precies goed. We willen niet in de winter met een tasje restafval over de straat omdat de gemeente het niet meer wil ophalen.

Wat we echt belangrijk vinden, is wanneer je tientallen jaren in Wassenaar hebt gewoond, dat je kunt verhuizen naar een woning die passend is bij je hogere leeftijd. En dat je in Wassenaar kunt blijven wonen. Een van de mogelijkheden moet zijn dat je het huis waar je nu in woont kunt aanpassen aan je hogere leeftijd.
En tenslotte: iedere Wassenaarder moet een waardige oude dag kunnen hebben.

HartvoorWassenaar
Kitty Corel en Peter Knijnenburg
Solide. Voor een dorp in balans

Tags

GR2018HVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top