Skip to content
Foto: Anton Overklift

Wethouder Blommers geeft startsein restauratie De Paauw

7 februari 20182 minute read

Wassenaar – Met behulp van een hoogwerker heeft wethouder Freddy Blommers de laatste pauw van de voorgevel van De Paauw afgehaald. De vijf pauwen evenals de zinken beelden zijn tijdelijk verhuisd naar het restauratieatelier. Net als de buitenkant van het huis worden de ornamenten gerestaureerd en krijgen de kleuren van de eerste helft 19e eeuw terug.

De handeling in bijzijn van het voltallige college van B&W en enkele raadsleden op 6 februari 2018 markeert de start van de restauratie van Buitenplaats De Paauw.

‘Goed om te zien dat de uitvoering eindelijk is begonnen’, zegt wethouder Blommers. “We pakken de restauratie grondig aan. De bedoeling is dat mensen ook over vijftig jaar ook nog van De Paauw kunnen genieten.” De restauratie van het rijksmonument wordt uitgevoerd in fases. Eerst wordt de achterzijde van het huis opgeknapt. Er komen steigers en bouwhekken.

Ook in het park zijn de werkzaamheden in volle gang. Tot en met half maart vindt het ‘ruige werk’ plaats: het verwijderen van bomen en struiken. De kap is nodig om ruimte te maken voor bloeiende planten zoals azalea en bruidsbloem en sierbomen zoals gouden regen en magnolia. Met de nieuwe aanplant worden de ontstane open ruimtes op historische wijze hersteld. Daarna worden de paden opgeknapt. Als het straks mei is zal het wandelaars zeker opvallen dat de paden er weer netjes bijliggen.

Tags

De PaauwRestauratieWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top