Skip to content

Olanya Emanuel achtervolgde me

11 februari 20182 minute read

Wassenaar – Het was 4 maart 2013. Ik slenterde door de straten van Kampala. Waar mijn schaduw ging, ging ook een andere schaduw. Iedere keer als ik omkeek, zag ik dat ik alleen was. Maar ik voelde dat ik niet alleen was. Daar stond hij opeens voor mijn neus. Een klein ongewassen ventje, voor de duvel niet bang. Ik vroeg hem wat hij hier deed. Ik woon hier, zei hij. Waar, vroeg ik. Hier hield hij vol. Hier op de straat? Hoe kom je hier, dat wist hij niet. Hoe oud ben je, dat wist hij niet. Waar is je familie, dat wist hij ook niet. Een raadsel, een kind van de straat. Heb je geld voor mij, vroeg hij, of iets te eten. Ik keek hem aan en vroeg: “wil je een paar shilling of wil je met mij mee naar school”. Hij keek me in de ogen, pakte mijn hand en zei resoluut “naar school”. Hij heeft mijn hand nooit meer losgelaten. Een prachtig mannetje die iedere dag geluk uitstraalt. Hij doet het erg goed op school en ontwikkelt zich naar een liefdevol mens.

Hilton Achilla is een warm mens. Olanya is één van de 56 straatkinderen, die hij opvangt op het terrein van “zijn” Victory Primary School in Kampala in Oeganda. De school en het opvanghuis zijn gevestigd in gehuurde ruimtes, waar Hilton en de kinderen binnen 2-3 jaar uitmoeten. Run for Rio steunt dit project en gaat sparen voor de aankoop van grond en de nieuwbouw van de school en opvang voor straatkinderen. Help de straatkinderen in Kampala, stort uw bijdrage op NL57RABO00368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Run for Rio o.v.v. project Oeganda. Meer informatie kunt u vinden op www.runforrio.com.

Klaverjassen voor Oeganda
Een avond voor iedereen die maar een beetje kan klaverjassen. Het gaat vooral om de sfeer en de gezelligheid. Er is een drankje en een hapje en een loterij met mooie prijzen. De kosten bedragen 6 euro per persoon. Dit bedrag en de opbrengst van de loterij gaan naar de straatkinderen in Oeganda.
Noteer de avond alvast in uw agenda: 8 maart 19.30 uur in Huize Willibrord. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Doe mee en help de straatkinderen aan onderdak en onderwijs. Meer informatie over het kaarten kunt u krijgen bij Annette v.d.Kooij, telefoonnummer 070-5110225

Tags

OegandaRun for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top