Skip to content

www.WassenaarDoet.nl

14 februari 20182 minute read

Wassenaar – Met elkaar zorgen we voor een aangename, gezellige en zorgzame samenleving in ons dorp! www.wassenaardoet.nl is een website waar inwoners van Wassenaar, van alle leeftijden, elkaar kunnen vinden en ontmoeten voor zowel praktische als sociale hulp. Denk hierbij aan hulp bij het doen van je boodschappen, een huisdier verzorgen, uitleg bij het gebruik van de computer of het vinden van iemand die samen met u kan wandelen. Iemand zoeken om samen eropuit te gaan of naar het theater of de bioscoop. Kortom allerlei dagelijkse dingen waar mensen elkaar mee kunnen helpen, en wanneer je die samen doet, leuker zijn.

In de buurt
www.wassenaardoet.nl brengt inwoners van Wassenaar samen. De een met een hulpvraag en de ander wil graag iets doen. Vaak zijn dat buurt- of straatgenoten. Bij een van de door www.wassenaardoet.nl ontstane matches wonen de Wassenaarders zelfs bij elkaar om de hoek. Een inwoner van een straat in Oostdorp las de advertentie van een oudere man die hulp zocht bij het bestraten van zijn tuin. Door zijn rugklachten kon hij de borders en het gazon niet langer bijhouden, maar ook het onderhoudsvriendelijk maken van zijn tuin lukte niet zelf. De Wassenaarder die spontaan zijn hulp aanbod bleek een buurman van een paar huizen verder te zijn. Inmiddels is de tuin aangepakt. De buurman helpt nu regelmatig tuinieren, waardoor een deel van de beplanting, tot groot plezier van de oudere man, toch behouden kan blijven.Hulp aanbieden

Ook hulp aanbieden is een mogelijkheid op www.wassenaardoet.nl. Recent plaatste een inmiddels gepensioneerde VIP chauffeur een advertentie. Hij mist zijn werk en dan met name het contact met zijn passagiers. Hij biedt zich aan als privéchauffeur aan mindervaliden voor bijvoorbeeld doktersafspraken. Uit eigen beweging identificeert hij zichzelf als hij een nieuwe “cliënt” ontmoet. Ook de “rijgeschiktheidsverklaring’ van het CBR laat de chauffeur ter geruststelling graag zien.

Af en toe een uurtje over? Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!
U kunt vrijblijvend “rondkijken” op www.wassenaardoet.nl en u oriënteren op alle oproepen. Alleen als inwoner van Wassenaar kunt u met of zonder inlogaccount reageren op vraag en aanbod van particulieren en organisaties.
 
www.wassenaardoet.nl is een initiatief van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar en de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW). beheer@wassenaardoet.nl Telefoon: (070) 511 22 26

Tags

VCWWassenaarWassenaar Doet
Gerelateerde artikelen
Back To Top