Skip to content

HartvoorWassenaar: ONZE ouderen

20 februari 20183 minute read

Wassenaar – Als actieve leden van Hart voor Wassenaar proberen we ons zoveel mogelijk te verdiepen in wat de inwoners van ons mooie dorp bezig houdt. Los van onze mening dat Wassenaar absoluut zelfstandig moet zijn met een goed bestuur, is de ouderenzorg voor ons een heel belangrijk punt . Er wonen in Wassenaar 6500 mensen ouder dan 65 jaar. Door de automatisering van alle instanties wordt het steeds moeilijker voor de ouderen. Waar zijn in Wassenaar de betaalbare woningen voor de ouderen, die graag gelijkvloers willen gaan wonen na hun pensionering en een leven lang werken?? Als deze mogelijkheid er was, maken zij weer plaats voor jonge gezinnen, die dan niet naar elders moeten uitwijken. Zelfs de zorg, wordt via de app geregeld en men vergeet de mensen te leren hoe er mee om te gaan.

Verhelderend was dan ook ons bezoek aan de Wassenaarse Ridderhof. We konden daar met meerdere mensen een gesprekje hebben, en we brachten ook een bezoekje om te zien waar ze woonden.
Onze gastvrouw was de 82 jarige Mw. Groenewegen, die daar al bijna 15 jaar woont. In de eerste jaren was ze actief als vrijwilligster in de het restaurant van de Willibrord.
Koffieschenken en maaltijden rondbrengen enz. Altijd klaar om met een vriendelijk gezicht de helpende hand uit te steken.

Hoewel haar geest heel helder is, gaat het lichamelijk steeds moeilijker, maar ze is nog steeds met veel plezier actief in het bestuur van de KBO.
Ook was ze aanspreekpunt en contactpersoon voor de medebewoners tijdens de vervelende situatie rond de verbouwing.
Zelf heeft ze na een operatie, ook een periode doorgebracht in de verzorging. Ondanks de lieve goedbedoelende mensen, was dat een vervelende ervaring door tekort aan alles.
De top van de zorg vergeet dat ze met mensen te doen hebben, die ons land weer opgebouwd hebben.
Het wordt te onpersoonlijk, en je bent als oudere vaak snel: te lastig.
Allerlei veranderingen, zoals de sluiting het winkeltje, zijn niet fijn. Gewoon even een paar dingen kopen zoals een pak melk, een koekje bij de koffie, is niet meer mogelijk.
Mensen kunnen wel met de Bijbus naar het centrum voor een paar boodschapjes, maar dat is helaas niet voor iedereen mogelijk.
Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar onze bedoeling is de aandacht te vragen voor de ouderen, en te proberen die zorg te verbeteren.
Dat is een van de zaken waarvoor Hart voor Wassenaar zich sterk zal maken.

HartvoorWassenaar, Kitty Corel en Peter Knijnenburg
Solide, voor een dorp in balans.

Tags

GR2018HVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top