Skip to content

DUNEA laat huishoudens jarenlang teveel betalen. De VVD vraagt de wethouder om hulp

26 februari 20182 minute read

Wassenaar – De VVD fractie in de gemeenteraad heeft wethouder Blommers gevraagd om ervoor te zorgen dat mensen die jarenlang te veel voor hun drinkwater hebben betaald, worden geholpen. Mensen die onbedoeld een te grote watermeter in huis hebben, betalen al jaren 130 tot 180 euro per jaar teveel aan zogenaamd vastrecht. Op klachten en verzoeken om compensatie reageert het waterleidingbedrijf volgens gedupeerden niet. Inmiddels loopt de zaak bij de geschillencommissie. De gemeente Wassenaar is aandeelhouder van DUNEA en wethouder Blommers is lid van de aandeelhoudersvergadering.

De VVD vroeg de wethouder of hij op de hoogte was van de problemen en of hij ervoor kon zorgen dat de problemen worden opgelost. Wethouder Blommers antwoordde dat het probleem bij hem bekend was en dat hij ook van mening is dat DUNEA met een goede oplossing moet komen. Hij moest helaas erkennen dat het hem nog niet gelukt was daarvoor in de aandeelhoudersvergadering de handen op elkaar te krijgen, maar hij beloofde het nogmaals aan de orde te zullen stellen.

De VVD vindt dat er snel een goede oplossing moet komen. Het is geen klein probleem: in totaal zouden meer dan 18.000 woningen een te grote watermeter van DUNEA hebben, waarvan ruim 700 in Wassenaar. DUNEA zou daardoor jaarlijks minstens 3 miljoen euro te veel in rekening brengen. 
Het probleem is ontstaan in 2006/2007 toen DUNEA besloot om voor grotere watermeters meer vastrecht te rekenen dan voor kleine. 
Inwoners klagen over slechte voorlichting. In plaats van compensatie te bieden, vraagt DUNEA van mensen met een te grote watermeter 199 euro omwisselkosten. De bewoners vinden het van de zotte dat zij – na jarenlang te veel betalen – nu ook nog voor de kosten van het omwisselen moeten opdraaien.

VVD: “De aandeelhouders moeten bewaken dat het drinkwater goed en tegen redelijke kosten geleverd wordt. Een schone taak voor de wethouder die moet opkomen voor de belangen van de inwoners; ongeacht of het 10-tallen of 100-en betreft. Wij willen dat de wethouder zijn collega-aandeelhouders ervan overtuigt dat de mensen die jarenlang teveel vastrecht hebben betaald op z’n minst zonder kosten een andere watermeter krijgen. Daarnaast zou compensatie voor het teveel betaalde moeten worden overwogen”.

Tags

DuneaVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top