Skip to content

‘It giet oan’

28 februari 201856 second read

Wassenaar – De voorzitter van SV Wassenaar, Jaap van Wissen: ‘Schaatsclub “Het Dunnevliesje” in het Buurtschap Kerkehout heeft weer een schaatsbaan. De laatste keer was dat in januari 2012. Wat een enorm succes was. Met man en macht is er de afgelopen dagen hard gewerkt door een 15-tal enthousiaste vrijwilligers. De jongens hielden via de WhatsApp de vorsttemperaturen in de gaten. Vanaf zaterdagavond is er gestart met het opspuiten van een deel van het hoofdveld van SVWassenaar. In de avonden vanaf 20.00 uur en de nacht door tot 06.00 uur in de ochtend werd met tussenpozen van 3 uur water gesproeid om de ijslaag te laten aan groeien.

Maar elke dag was de felheid van de zon en de temperatuur van 1 tot 4 graden boven nul weer spelbreker. Op maandagmiddag was al het water van het veld. Maar de aanhouder wint. De jongens bleven er in geloven. En zowaar vandaag is de ijslaag nog intact. Met de aanhoudende vorst gaat de ijsbaan woensdagavond open om 19.00 uur en zal sluiten om 23.00 uur. De locatie is Charlottestraat 7 op het Sportcomplex van SVWassenaar. Entree wordt niet gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage kan geen kwaad. Veel schaatsplezier.’

Tags

Het DunnevliesjeKerkehoutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top