Skip to content

D66 stelt graag aan u voor: Tessa Schalm, nr. 4 op de kandidatenlijst

1 maart 20182 minute read

Wassenaar – Mijn naam is Tessa Schalm. Ik woon sinds 2002 met veel plezier in Wassenaar. Ik ben net gestart als hoofd van de Rijksacademie van het Ministerie van Financiën in Den Haag. Hiervoor werkte ik o.a. bij de Autoriteit Consument en Markt, Cordaid en Sanoma. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd in Groningen.

Onderwijs heeft mijn speciale interesse, ook binnen Wassenaar. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen die alle in Wassenaar op school zitten. Er is op het gebied van onderwijs veel bereikt door D66 in de afgelopen jaren. Maar dit onderwerp blijft aandacht nodig houden en kan altijd beter. Bijvoorbeeld de doorontwikkeling van Talentum en de aansluiting tussen scholen en de sportieve en creatieve voorzieningen in ons dorp.

Ik wil me ook graag inzetten voor een ondernemend Wassenaar. Financiën en economische zaken zijn belangrijke beleidsterreinen voor ons dorp. In de komende raadsperiode moet het voor bedrijven aantrekkelijker worden om zich in Wassenaar te vestigen. Ik vind het belangrijk dat ondernemers hier kunnen starten en groeien. We kunnen daarvoor meer ruimte maken door minder regels.

Ik hou van het bezoeken van toneel- en cabaretvoorstellingen. Ik wil me er daarom voor inzetten dat we in Wassenaar de Warenar kunnen behouden. Het culturele aanbod dat zij biedt is belangrijk en een verrijking voor ons dorp.

Kansen bieden aan jeugd, ondernemers en cultuur in Wassenaar, dat vind ik belangrijk. Maar net zo belangrijk vind ik aandacht voor onze ouderen. Ik ga voor goede zorg waarbij mensen in hun waarde worden gelaten en elk individu zoveel mogelijk zelf kan kiezen.

Stem op 21 maart op D66 (lijst 3). Voor een ondernemend, cultureel en sportief Wassenaar!

Tags

D66GR2018Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top