Skip to content

D66: de Warenar is van ons allemaal!

6 maart 20182 minute read

Wassenaar – Debora Sutherland en Tessa Schalm staan op nummer drie en vier van de kandidatenlijst van D66. Zij hechten veel belang aan kunst en cultuur in ons dorp. Ze willen zich dan ook graag inzetten voor de toekomst van de Warenar.

‘Toen onze kinderen jonger waren kwamen we in de Warenar voor hun dans- en muziekuitvoeringen. Prachtig vonden ze dat, in een echt theater op het podium staan. En wij waren natuurlijk apetrots. We gingen ook met hen naar kindervoorstellingen. We gaan nog steeds graag naar de theatervoorstellingen in de Warenar. Bijzonder dat dat allemaal kan in ons eigen dorp. Dat moeten we behouden en versterken.’

Kunst en cultuur bepalen het gezicht van een gemeente. Ze maken de gemeente aantrekkelijk om in te wonen, werken en ondernemen. D66 wil zich daarom inzetten voor een hoog niveau van cultuur in Wassenaar. Daarbij vinden we het belangrijk dat iedereen die mee wíl doen, ook mee kán doen.

Het theater van de Warenar heeft 200 stoelen. Jaarlijks zijn er ruim 20 theatervoorstellingen te zien. Daarnaast zijn er tal van andere bijeenkomsten. Buiten de zomerperiode om is de grote zaal bijna voor 50% van de tijd in gebruik. De bezettingsgraad bij de theatervoorstellingen is gemiddeld circa 80%. Voor menig theater cijfers om van te dromen!

De Warenar zou volgens Debora en Tessa nog meer een sociale functie kunnen hebben. ‘De Warenar is van ons allemaal. Het zou ons dorpshuis moeten zijn, waar mensen van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. De Warenar heeft een goed uitgeruste keuken. Er zouden bijvoorbeeld voor een redelijke prijs maaltijden kunnen worden geserveerd aan buurtbewoners.’

De Warenar is grotendeels mogelijk door het werk van vrijwilligers. Zij zijn van onschatbare waarde voor ons dorp. D66 wil vrijwilligers alle ruimte geven om kunst en cultuur te blijven organiseren en uitvoeren in Wassenaar. Wij vertrouwen op de kracht van al deze actieve mensen, omdat zij de experts en ervaringsdeskundigen zijn.

D66 wil dat de Warenar in samenwerking met de beheerstichting de Warenar wordt opgeknapt. Dit is nodig voor het theaterprogramma en om een ruimte te houden voor lokale voorstellingen en bijeenkomsten. D66 wil zo snel mogelijk concrete stappen daarvoor zetten.

Stem op 21 maart op D66. Voor een cultureel en bruisend Wassenaar!

Tags

D66GR2018Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top