Skip to content

HartvoorWassenaar stelt voor: Anneke Konst

6 maart 20182 minute read

Wassenaar – Anneke woont al heel lang op de van Duivenvoordelaan. Vanaf de 5e verdieping kijkt ze over Wassenaar uit. ’s Winters kun je ver kijken, ’s zomers is het mooi groen. Anneke is al 18 jaar lid van het bestuur van de Oranjevereniging in Wassenaar. En dat geeft veel contact met de Wassenaarders, natuurlijk vooral rond de feestdagen.

Een Wassenaar dat ze door de jaren heen toch wel heeft zien veranderen. Wat ze heel erg vond is dat een gezin bij haar in de buurt, waarvan de ouders gingen scheiden, met hun moeder naar Den Haag moest verhuizen, omdat hier geen plek voor ze was.
De kinderen vonden dat verschrikkelijk. Maar wel kwam, enkele weken later, iemand uit Den Haag in een lege flat twee deuren verderop wonen.
Maar Anneke is nu ook kandidaat raadslid. Zij zegt, wij ouderen moeten eerste keuze hebben om in Wassenaar te kunnen blijven wonen. Maar dat geld helemaal voor gezinnen met jonge kinderen. Die kinderen gaan hier op school. En niet alleen moeten ze naar een andere omgeving, ze raken ook nog eens al hun vriendjes en vriendinnetjes kwijt, en moeten naar een andere voetbalvereniging. Dat mag niet mogen. Vooral ook jonge gezinnen moeten eerste keuze krijgen in Wassenaar.
Als Anneke ’s ochtends de N44 op moet, dan is dat tegenwoordig een ramp. Ze is meer tijd kwijt om op de N44 te komen dan vandaar naar hartje Leiden. Dat moet echt verbeteren.
Voor Anneke staat als een paal boven water dat Wassenaar zelfstandig moet blijven. Dit is mijn dorp. En het moet een dorp blijven.
Wat ze nog wel kwijt wil: Ik was blij met de inspanningen van de fractie van HartvoorWassenaar om Hoekema weg te krijgen. Dat is gelukt. Had liever eerder moeten gebeuren. Maar hij is van het verleden. Laten we stoppen met tegen hem aan te schoppen. We moeten aan de toekomst denken. En dat houdt in: Herstel van goed bestuur, Herstel van goed financieel beleid. Een goed plaan voor de duurzame zelfstandigheid van Wassenaar. En vooral: Herstel van vertrouwen.

En als laatste: ga Stemmen!!

HartvoorWassenaar, Anneke Konst,
Solide. Voor een dorp in balans

Tags

GR2018HVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top