Skip to content

Lokaal Wassenaar! 100 jaar vrouwenkiesrecht: Gebruik je stem!

6 maart 20182 minute read

Wassenaar – Met het oog op Internationale Vrouwendag 8 maart en 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2018 laten wij, als vrouwen die actief zijn in de Wassenaarse politiek, ons graag zien. Wij hebben ons kandidaat gesteld voor Lokaal Wassenaar! Wij doen hierbij een oproep aan alle vrouwen in Wassenaar om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.
In Wassenaar zijn 6 van de 21 raadsleden vrouw. Van de 4 wethouders is er slechts één een vrouw.

Dit is iets beter dan het landelijk gemiddelde. Maar het blijft minder dan de helft. Dit moet beter. En gelukkig kan dat ook. Vrouwen moeten even veel politieke invloed hebben als mannen. Vrouwen moeten hun stem laten horen als het gaat om duurzame afvalverwerking, goed onderwijs, een solide financieel beleid, verkeer, zorg en nog veel meer. Het is een zaak van zelfstandigheid en gelijkwaardigheid. Ook in Wassenaar! Wij zijn er daarom trots op dat wij de kans krijgen om als vrouw te worden gekozen.

Lokaal Wassenaar! nodigt de vrouwelijke kandidaten van alle partijen en andere geinteresseerde dames uit om een convenant te ondertekenen. Met elkaar gaan wij ons inzetten om meer vrouwen te betrekken bij de lokale politiek. Op deze manier hopen wij meer vrouwen te krijgen in de Wassenaarse gemeenteraad. De ondertekening vindt plaats op 10 maart om 17 uur op het pleintje voor Broeders. Stem op Lokaal Wassenaar! Lokaal is er voor allemaal. Stem op een lokale vrouw!

Inge Zweerts de Jong, Maria Bellekom-Vogels, Ellen Klaver, Ingrid Pauli, Dorine Nieuwzwaag en Pascale Toth.

Lokaal Wassenaar! is de nieuwe lokale partij voor alle Wassenaarders. Passie voor Wassenaar en Wat Wassenaar Wil hebben hun krachten gebundeld en gaan samen verder als Lokaal Wassenaar!

Tags

GR2018LWRWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top