Skip to content

Maria Bellekom-Vogels: Een leven lang Lokaal

6 maart 20182 minute read

Wassenaar – Ik ben Maria Bellekom – Vogels, 65 jaar, rasechte Wassenaarse. Na de St Jan Baptistschool en het Adelbert College heb ik fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ik ben getrouwd met Theo Bellekom, we hebben 3 kinderen en 8 kleinkinderen, die gelukkig allemaal dichtbij wonen.

Wassenaarse ondernemer
Na meer dan 30 jaar administratiekantoor Vogels geleid te hebben, ben ik het wat rustiger aan gaan doen. Ik werk nu part-time als belastingadviseur. Vanaf 1983 heb ik vele Wassenaarse ondernemers begeleid. Lang geleden heb ik ook deel uit gemaakt van het Economisch Overleg Wassenaar. Ik weet daarom goed wat de Wassenaarse ondernemer van de gemeente verwacht. De contacten tussen de Wassenaarse ondernemers en het gemeentebestuur zou ik graag, waar nodig, willen verbeteren.

Samen zijn we Wassenaar
Het verenigingsleven zie ik als een heel belangrijke schakel om het saamhorigheidsgevoel, het ’trots zijn om een inwoner van Wassenaar te zijn’ terug te brengen, zoals dat ook vroeger het geval was. Ik zou willen dat ook de expats en de statushouders dat gevoel krijgen, ze horen er immers ook bij. Sinds vijf jaar ben ik secretaris van het bestuur van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord en ook voorzitter van bridgevereniging Groot Deijleroord. De mensen die ik hier regelmatig ontmoet, zijn allen zeer betrokken bij de lokale politiek. In het programma van Lokaal Wassenaar! is opgenomen dat initiatieven van Wassenaarders en (buurt)verenigingen meer ruimte moeten krijgen om deze te kunnen uitvoeren. Ik vind dat een mooi startpunt voor “het Wassenaar samen zijn”.

Kandidaat voor Lokaal Wassenaar!
Als je in Wassenaar iets wil bereiken voor alle inwoners, moet je kunnen samenwerken. Je moet je nauw betrokken voelen bij de inwoners. Omdat ik altijd goed aanspreekbaar ben en ook in staat ben om zaken te coördineren, heb ik mij kandidaat gesteld voor de gemeenteraad. Als raadslid wil ik meewerken aan een krachtiger Wassenaar. Het verbinden van ondernemers en verenigingen is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Toevallig ziet de vrijwilligerscentrale dat ook als een leuke uitdaging. Zij organiseert dit jaar op 17 april a.s. een Beursvloer in Wassenaar, waar ondernemers en verenigingen elkaar treffen. De keuze voor Lokaal Wassenaar! was niet zo moeilijk. Een betrouwbare partij, veel ervaring, bereid tot samenwerken, niet gebonden aan een landelijke partij en vooral: een groep sociaal bewogen mensen, die zich allen willen inzetten voor een sterk Wassenaar.

Tags

GR2018LWRWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top