Skip to content

Je bent jong en je woont in Wassenaar…..

7 maart 20183 minute read

Wassenaar – Deze week staat de Wassenaarse jeugd in het middelpunt van de belangstelling. Tijdens het politieke jeugddebat op 6 maart konden de jongeren in discussie gaan met de lokale politiek. Je bent jong en je woont in Wassenaar. Dan heb je best wel wat wensen. Lokaal Wassenaar! is er voor allemaal, dus ook voor onze jeugd. In de nieuwe gemeenteraad staan wij klaar om naar jullie te luisteren. En op 7 maart is de opening van de voetbalkooi. Als wethouder van Sport heb ik mij hard gemaakt voor deze voetbalkooi. Het ging niet vanzelf. Maar het is gelukt. De kooi staat er en er kan gevoetbald worden.

Ooit was ik ook jong. En ook ik woonde in Wassenaar. Wij hadden dezelfde wensen als de jongeren van nu. En ook wij waren niet altijd tevreden: Er is zo weinig te doen. Er zijn genoeg plekken om buiten te spelen. Aan sportverenigingen is er geen gebrek. Maar je wil ook wel eens gewoon lekker rond hangen of met elkaar iets drinken. Maar dat is nu juist zo lastig in Wassenaar. Na al die jaren is er nog steeds niet veel veranderd.

De jeugd is onze toekomst. Maar onze jeugd woont nu in ons dorp. Daarom willen zij nu iets te doen hebben in Wassenaar . Je mag onder de 18 nergens naar binnen in Wassenaar. Leiden en Den Haag zijn best ver. En hoe kom je laat in de avond terug naar Wassenaar? En als je ergens op straat lekker rondhangt met je vrienden wordt je al gauw weggestuurd als “hangjongere”. Lokaal Wassenaar! vindt dat jullie best recht hebben op hangplekken. Wij zien hangjongeren niet als probleem en willen kijken of het leuker kan.

De jongere in Wassenaar wordt helaas te vaak als overlast gezien. Onzin, onze jongeren zijn gewoon inwoners van ons mooie dorp. Alleen wat jonger dan de gemiddelde Wassenaarder. Wij zijn er trots op dat onze jongeren heel actief zijn bij verenigingen. Als sporter, als musicus, binnen de scouting en gelukkig ook heel vaak elders als vrijwilliger.

En als je het als jongere het minder goed hebt getroffen dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat onze jeugdhulp goed op orde is. Maar hiernaast zijn wij ook voor een “positief” jeugdbeleid.

Je bent jong en je woont in Wassenaar………..Ja, dan wil je ook leuk en gezellig kunnen leven, sporten en uitgaan. Daar horen voorzieningen bij in Wassenaar. Wij als Lokaal Wassenaar! begrijpen dat.

Wij gaan ervoor zorgen dat alle Wassenaarders zich kunnen vermaken in ons dorp.

Lokaal Wassenaar! is er voor alle Wassenaarders. Ook voor onze jeugd!

Inge Zweerts de Jong
Stem voor ons dorp, stem Lokaal Wassenaar!

Tags

GR2018LWRWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top