Skip to content

Mannen WZK Waterpolo kampioen!

11 maart 20182 minute read

Wassenaar – Op donderdagavond 8 maart stond in het Sterrenbad, met volle tribunes, de topper in de reserve 2e klasse bond op het programma tussen de nummer een WZK en de nummer twee de Zijl uit Leiden. WZK Heren 2 heeft enkele jaren geleden de stap kunnen maken naar de 2e klasse, nooit eerder speelde het tweede team van WZK zo hoog. Leuk feitje, het team bestaat voor 90% uit eigen opgeleide spelers!

De spanning was bij een aantal spelers duidelijk te zien, maar WZK begon wel goed aan de wedstrijd, maar kwam nog niet tot scoren. Halverwege de eerste periode zette Remon de Jong WZK op voorsprong. Een snelle actie van Maurice Swillens leverde een strafworp op, welke door Mark Groeneveld eenvoudig werd binnen geschoten. In de tweede periode ging WZK direct door en via Fabian van den Berg en wederom Remon stond er een comfortabele 4-0 op het scorebord. Halverwege de tweede periode deden de gasten pas wat terug, 4-1, snel gevolgd door de 4-2 van Philip Gransjean, ook uit WZK opleiding. Toch weer spanning in de wedstrijd. Michel van der Kroft maakte met een hele nette midvoor actie de 5-2, waarna Fabian de 6-2 aantekende aan het begin van het derde part. Weer een veilige afstand, echter, de gasten kwamen wederom terug in de wedstrijd, tot 6-4 door onder andere de tweede goal van Philip. Het was duidelijk dat de wedstrijd echt nog niet gelopen was. Nadat Stefan van der Kroft de 7-4 had gemaakt, maakte in de 4e periode de Zijl toch weer de 7-5 en kwam WZK niet echt los van de Zijl. WZK was wel beduidend sterker, gezien het groot aantal ballen op het aluminium. Halverwege de laatste periode was het Boy van Egmond die heel beheerst de bal hard in de bovenhoek schoot, 8-5! Dat moest toch de bevrijdende treffer zijn. Mark tekende ook voor zijn tweede, na een heerlijke pass van Fabian, speler, trainer, coach van het team! En dat het bij 9-5 nog 9-6 werd, was alleen voor de statistieken. Kampioen en promotie! Promotie naar de reserve 1e klasse Bond, dat is het op 1 na hoogste niveau wat je in Nederland kan bereiken en dus wederom een mijlpaal in de geschiedenis van WZK Wassenaar dat in 2018 haar 90-jarige bestaan viert! Uiteraard werd in de bovenkamer het kampioenschap uitgebreid gevierd!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top