Skip to content

PvdA fietst verkiezingen tegemoet

12 maart 20182 minute read

Wassenaar – Met een bakfiets vol goodiebags, folders, brochures, verkiezingsprogramma’s en hebbedingetjes zochten de PvdA’ers zaterdag het winkelende publiek op in de Langstraat om daarna te pedaleren naar Kerkehout. Het bleek een goede manier om met de Wassenaarders in gesprek te raken over de noodzaak om meer betaalbare woningen te bouwen in ons dorp en over de voorzieningen waar de sociaaldemocraten zich sterk voor maken.

De passanten in het centrum van ons dorp werd op het hart gedrukt alle informatie in de goodiebags goed tot zich te nemen, want in een aantal was een cheque van de Wereldwinkel verstopt. Bovendien konden belangstellenden een prijsje winnen door te raden hoeveel pepermuntrolletjes zaten in een grote glazen pot.

De PvdA in Wassenaar bracht niet alleen het programma voor de komende vier jaar onder de aandacht, maar wees er ook op wat de partij in de afgelopen vier jaar voor elkaar kreeg:: Sociale woningbouw in het van Polanenpark, het heropenen van de boksschool, jeugdsubsidie voor sportverenigingen, behoud van het amateurtoneel en pas geopende voetbalkooi voor de jeugd. De PvdA was als coalitiepartij ook medeverantwoordelijk voor het gevoerde beleid en daarmee voor flinke investeringen gedaan in onderhoud van wegen, zijn er kunstgrasvelden voor Blauw Zwart, Kieviten en SV Wassenaar en het opknappen van het parkeerterrein aan de dr. Mansveltkade.

In Kerkehout gingen de PvdA’ers de deuren langs om duidelijk te maken dat ze zich inzetten voor één nieuwe accommodatie voor de buurtverenigingen en de sportvereningingen en woningen voor Kerkehouters op de plaats van het buurtcentrum. Ook pleit de partij van lijsttrekker Jan van Noort voor een goede ruimte voor een huisarts in deze wijk en goed onderhoud aan het groen.

Volgende week laten de sociaal democraten de bakfiets thuis, maar gaan ze het dorp in met paard en wagen. De sociaal democraten pleiten dan opnieuw voor een vitaal Wassenaar. De gemeente vergrijst in een hoog tempo en de jongeren trekken weg. De woningnood is terug en dat probleem moet de komende tien jaar worden opgelost. Dat blijft een speerpunt voor de PvdA, naast het bestrijden van de (stille) armoede. De sociaal democraten gaan er ouderwets hard tegen aan omdat de strijd voor gelijke kansen voor iedereen nog lang niet gestreden is..

Tags

GR2018PvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top