Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: PR

Boeiend Flamenco koor Calle Real in Wzc Adegeest

13 maart 20182 minute read

Wassenaar – tijdens een druk bezocht zondagmiddagconcert speelde in het woonzorgcentrum Adegeest op 11 maart het flamencokoor Calle Real. Onder leiding van Frans Nottrot brachten 9 zangeressen als koor niet alleen de fandango ten gehore, maar ook de feestelijke sevillanas uit Sevilla en de pittige tanguillos uit Cádiz. Ook de rumba bleef niet uit. Het Koor danste, zong, klapte mee en werd muzikaal ondersteund door vier flamencogitaristen.

Al van het begin luisterde het publiek geboeid toe. In de Andalusische volkskunst draait het vaak om uitersten. Het is alles of niets. Frans Nottrot lichtte de stukken toe en stelde dat de flamenco al bestond in de tijd van Mozart. Ook was er interactie met het publiek en danste iemand uit het publiek spontaan mee evenals de activiteiten begeleidster van Adegeest.

Spanje, en dan vooral Andalusië, staat onder andere bekend om de flamenco. In vele regio’s in Spanje kun je flamenco optredens bekijken, maar de oorsprong van de stijl ligt in de zuidelijke regio’s en dat is ook zeker te merken! Zo is flamenco tegenwoordig zelfs een van de belangrijkste exportproducten van Spanje!

De staande ovatie die Calle Real aan het slot kreeg was meer dan verdiend. Daarna volgde de rituele bloemenhulde aan het koor en de vier flamencogitaristen werden beloond met een fles wijn uit Argentinie door Jan Croon, voormalige voorzitter van de vrienden van Adegeest en Lieke Atteveld, activiteiten begeleidster van Adegeest. Zo kwam er een einde aan een uiterst genietbaar concert in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium ‘Geef Adegeest vleugels’.

In het gastenboek staan weer vele positieve reacties waaronder:”Het was een heerlijke middag; Het was een pittig concert. Ook de dames waren mooi gekleed met hun rozen in hun haar. De gitaristen deden het geweldig; Prachtig bijzonder mooi, ik werd er vrolijk van; geweldig voor herhaling vatbaar; Bijzonder Spaans blijft boeien. Goed uitgevoerd.”.

Gehoord: 11.03.2018 Adegeest zondagmiddagconcert mmv het Flamenco koor Calle Real. Het komende jubileumconcert in de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ vindt plaats op 8 april mmv het Volkmann Trio (Valentina Toth, piano, Coraline Groen, viool en Jobine Siekman, cello) met werken van Beethoven, Bloch en Dvořák.

Tags

AdegeestCalle RealWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top