Skip to content

Wassenaar zijn we samen, in gesprek met elkaar

13 maart 20182 minute read

Wassenaar – Dinsdag 6 maart organiseerde het wijkmanagement van de gemeente Wassenaar weer een bijeenkomst Wassenaar zijn we samen. Dit keer werden de leden van wijk- en buurtverenigingen en andere betrokken inwoners ontvangen bij Ontmoetingspunt Sophieke. Uit een peiling kwam eerder naar voren dat Wassenaar zijn we samen op locaties in de verschillende wijken mag plaatsvinden. Deze avond kon iedereen aanschuiven aan een dialoogtafel. Per tafel was een gastheer of gastvrouw aanwezig die deskundig is op een thema.

Elke tafel een onderwerp
Per tafel kon men in gesprek. Er waren verschillende onderwerpen aan de slag te kunnen. Het is goed te zien dat inwoners op deze manier kennis met elkaar delen.” zoals AED’s in de wijk, Groen initiatieven, Straatambassadeurs, Vrijwilligers, Ontmoetingspunten, de Wmo en men kon in gesprek met de wijkmanagers. Ook burgemeester Frank Koen was bij de avond aanwezig om kennis te maken met de buurten en wijken van het dorp. Wethouder Bert Doorn: “ Ik kijk met een goed gevoel terug op deze avond. Iedereen kon met elkaar echt in gesprek en kon zelf antwoord vinden op vragen om ook in zijn of haar eigen buurt, wijk of straat

Zelf aan de slag?
Bent u actief in uw straat of samen met u buren of wilt u als wijk- en buurtvereniging een initiatief ontplooien en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Laat dit dan weten aan de wijkmanagers. Zij kunnen u in contact brengen met andere wijken of buurten in Wassenaar die al ervaring hebben, maar bijvoorbeeld ook met fondsen zoals Fonds1818 of met een maatschappelijke partner. Dat geldt ook als u een klein idee heeft voor bijvoorbeeld uw straat. U kunt contact opnemen met wijkmanager Danja Vocke of Kim de Jeu door een mail sturen naar wijkmanagement@wassenaar.nl

Tags

WassenaarWassenaar zijn we samen
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top