Skip to content
Foto: Anton Overklift

Boomfeestdag Wassenaar in landgoed De Paauw

14 maart 20182 minute read

Wassenaar – Op woensdag 14 maart werd in Wassenaar de Nationale Boomfeestdag gevierd. De locatie dit jaar is landgoed ‘De Paauw’. Samen met 80 leerlingen uit groep zeven of acht van de Herenwegschool en de St. Bonifaciusschool planten de wethouders Bert Doorn en Leo Maat op deze feestelijke dag om 10.00 uur een aantal bomen langs de historische Lindelaan op landgoed De Paauw.

Herstel park De Paauw
Boomfeestdag in Wassenaar heeft dit jaar een speciaal randje. De bomen die door de leerlingen en wethouders geplant zullen worden komen in de historische lijn van de Lindelaan in park De Paauw te staan. Hiermee helpen zij een handje mee aan het herstel van park De Paauw, waar de gemeente momenteel aan werkt. De Lindelaan dateert van rond 1700. Het is de oudste bewaard gebleven historische structuur van het als rijksmonument beschermde park. Na het planten van de bomen langs de Lindelaan kunnen de leerlingen ook een stuk bos aanplanten met jonge boompjes.

Maak het buiten beter
De Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend evenement. De dag staat in het teken van de educatie van kinderen over bomen. Dit jaar heeft de Nationale Boomfeestdag als thema ‘Maak ’t buiten beter’. Voor de kinderen is er een speciaal programma rondom dit thema samengesteld. Bij verschillende kramen kunnen kinderen niet alleen vragen stellen over bomen maar bijvoorbeeld ook over het ontstaan van de landgoederen. De Wassenaarse Volkstuin Vereniging en de Wassenaarse afdeling van Groei en Bloei zijn inmiddels een vaste waarde en laten in een kraampje o.a. zien hoe bijen bomen bestuiven en vertellen over het belang van groen in de leefomgeving. Ook de jaarlijkse quiz met vragen over bomen ontbreekt niet. Kortom, een leuke en leerzame ochtend. De gehele dag wordt begeleid door de medewerkers van de buitendienst van de Werkorganisatie Duivenvoorde.

Tags

BoomfeestdagLeerlingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top