Skip to content
Lijsttrekkers CDA Wassenaar en CDA Voorschoten maken historische grenspaal Wassenaar en Voorschoten schoon

Goed bestuur zonder gedoe

14 maart 20183 minute read

Wassenaar – “Het CDA staat voor politiek zonder gedoe. Daar staat onze wethouder en locoburgemeester Bert Doorn model voor. Gewoon aan het werk en het verschil maken en problemen oplossen.” Dat stelt Hubert Schokker. “Als we vragen kan je meedoen aan de campagne zegt Bert vaak, dat hij geen tijd heeft. Hij is dan volop bezig met de voorbereidingen en gesprekken over noodzakelijke maatregelen op het gebied van verkeer of wonen”. Natuurlijk is hij ook trots op de zaken die hij voor elkaar heeft gekregen met zijn collega-wethouders. Of het nu gaat om de fraaie nieuwe sociale huurwoningen op de Bellesteijn-locatie of de bouwprojecten bij het zwembad of bij de Ridderhof.

De grootste lokale partij van Nederland
Het CDA is de meest lokale partij van heel Nederland. “Het is cruciaal om niet alleen in Wassenaar als lokaal verankerde en stabiele partij aanwezig te zijn, maar ook in de provincie en politiek Den Haag. Alleen maar in Wassenaar aan de zijlijn hard toeteren is volstrekt onvoldoende. Het is ook noodzakelijk dat je gebruik kunt maken van je provinciale en landelijke ervaringen als je wat voor elkaar wilt krijgen zoals de gedeeltelijke ondertunneling van de N44”, dat zegt Ronald Everard als ervaren nieuwkomer. Ronald was eerder raadslid in de periode 1994 -2002. Groot verschil met toen is volgens Ronald: “De vele kandidaat raadsleden die gehopt zijn van de ene politieke partij naar de andere. Bij sommige ben ik echt de tel kwijt”.

Financieel kerngezonde gemeente
Samen maken we ons hard voor de zelfstandigheid van Wassenaar. Maar daar hebben we wel bestuurders voor nodig die krachtig zijn en geen gedoe veroorzaken. Hubert Schokker vindt het raar dat er politieke groeperingen zijn die roepen dat het financieel niet goed gaat met. “Dit is echt een fabeltje. We horen met een vermogen van bijna 70 miljoen euro en een structureel sluitende begroting tot de financieel meest gezonde gemeenten van Nederland. Dat zijn de feiten.”

Kan alles bij het oude blijven?
Gaat dan ook alles goed? Ronald Everard stelt: “Nee er is te veel in de achterkamertjes politiek bedreven. In plaats van een goed en stevig openbaar debat in de raadszaal.” Dat moet en gaat de komende periode anders als het aan de beide CDA’ers ligt. Hubert Schokker: “gewoon meer openbaar debat en minder geregel in het overleg tussen de fractievoorzitters in het besloten presidium.” Ook dat past bij ons en gaan we alles aan doen. We hebben er zin in en staan te popelen om ons in te zetten voor de Wassenaarders Samen!

Tekst Ronald Everard en Hubert Schokker, foto Marjolein Overdevest.

Tags

CDAGR2018Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top