Skip to content

Lokaal Wassenaar!: Innovatie: wonen wij in 2030 in een slim en schoon Wassenaar?

14 maart 20182 minute read

Wassenaar – Lokaal Wassenaar! kijkt ook naar de toekomst. Hoe staan we er in 2030 voor? Wonen, werken recreëren en sporten de Wassenaarders in het slimme en schone Wassenaar? Dat kunnen we bereiken door innovatie.

Zo’n 40 jaar geleden speelde het internet nauwelijks en rol. Nu is internet niet meer weg te denken. Alle bedrijven maken gebruik van internet zoals bij het verkopen van artikelen, de banken of de gemeente. Het “ïnternet of things” (digitale aansturing van allerlei gebruiksvoorwerpen) rukt op. Nu al gebruiken alle Wassenaarders het internet en hebben te maken met via het internet aangestuurde apparaten.

Innovatieve diensten en internet hebben ons veel te bieden. Daarom moet Wassenaar creatieve jonge ondernemers faciliteren te beginnen met snel internet en gratis WiFi punten. Lokaal Wassenaar wil daarbij onderzoeken waar ruimtes zijn voor die hoogwaardige startersbedrijven.

Wassenaar behoort met ruim 1600 zonuren tot de zonrijkste gebieden in Nederland. Laten we die gebruiken Naast minder gebruik van fossiele brandstoffen per huishouden ook innovatief omgaan met zonnepanelen De techniek op dat gebied gaat snel en onze ondernemers zien dat snel. Windenergie ontwikkelt zich ook en wellicht zijn binnenkort niet meer die hele grote molens nodig maar zijn windbomen ook effectiever geworden zodat we die kunnen gaan inzetten.

Ook hier kansen voor jonge creatieve Wassenaarse ondernemers.

Domotica in huis voor meer zorg en ondersteuning en de ontwikkeling van drones om ons verkeer beter te leiden. En goede aansluiting op de lightrail in de randstad. Allerlei ontwikkelingen die we gaan omarmen om Wassenaar krachtig naar de toekomst te brengen
Innovatie stimuleert onze economie op een verantwoorde wijze. Daar worden alle Wassenaarders beter van.
Namens Lokaal Wassenaar!
Inge Zweerts de Jong, Boet Derks
Stem voor ons slimme dorp, stem voor Lokaal Wassenaar!

Tags

GR2018LWRWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top