Skip to content

Volkmanntrio geeft jubileumconcert

14 maart 20183 minute read

Wassenaar – Zondag 8 april 2018 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het Volkmanntrio een jubileumconcert tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21, 2252 NB, Voorschoten. Zij zullen werken van Beethoven, Bloch en Dvorák spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Het Volkmanntrio is een pianotrio waarin Valentina Tóth, piano, Coraline Groen, viool, en Jobine Siekman, cello, sinds 2013 hun passie voor pianotriospel delen. Zij leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het trio heeft lessen gevolgd bij onder meer David Dolan, Ellen Corver, Vera Beths, Michel Strauss, Peter Brunt en David Kuyken. In 2015 kreeg het pianotrio de Kamermuziekprijs van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag toegekend. In datzelfde jaar werden zij uitgenodigd een concert te geven in de Nationale Filharmonie van Vilnius op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Litouwen, en in 2016 speelden zij voor de Nederlandse Ambassade in Brussel. In oktober 2017 debuteerden zij in het Concertgebouw.

De naam Volkmanntrio komt van Robert Volkmann (1815-1833), een van de meer onbekende componisten voor wie het trio een lans wil breken.

Coraline Groen:
Coraline Groen (viool, 1996) is een gepassioneerd kamer- en orkestmusicus en studeerde tijdens haar bachelor in Londen en Den Haag bij Peter Brunt, Philippe Graffin en Rodney Friend. Zij studeerde af met een 9,5. Dit jaar is zij begonnen aan haar master in Den Haag bij Vera Beths met als specialisaties de Orkestmaster en de Ensemble Academy. Zij is concertmeester en aanvoerder geweest in samenwerkingen met het Mahler Chamber Orchestra (o.l.v. Daniel Harding) en het Antwerpen Philharmonisch Orkest, en speelde met dirigenten als Valery Gergiev, Trevor Pinnock en Xian Zhang. Coraline is violiste in het Volkmanntrio en vormt een duo met bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe.
Coraline heeft een viool (W. Crijnen, 2006) en een stok (A. Grütter, 2003) in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Jobine Siekman:
Jobine Siekman (1995) studeerde aan de School voor Jong Talent in Den Haag bij Lucia Swarts en Dmitri Ferschtman en daarna in Göteborg bij Harro Ruijsenaars. Sinds september 2014 studeert ze aan The Royal College of Music in Londen bij Melissa Phelps waar ze afgelopen juli haar Bachelors of Music with Honours behaalde en nu verder studeert als Irene Hanson Scholar voor haar Masters of Music. Ze gaf concerten in o.a. Wigmore Hall, de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag en het Concertgebouw Amsterdam als soliste en in diverse kamermuziekensembles. Afgelopen oktober won Jobine de derde prijs in de finale van het Nationaal Cello Concours van de Cellobiennale Amsterdam 2016. Eerder dat jaar ontving ze de Anna Shuttleworth prijs voor haar vertolking van Bach in het Cello Concours van de Royal College of Music. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en sponsoren Jobine. Ze bespeelt een cello gebouwd door Thomas Dodd in 1800, haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Valentina Toth:
Valentina Tóth (1994, Leeuwarden) studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelor Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Daarnaast studeerde zij Acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema, and Sound) in Brussel.
Op haar 18e bracht Challenge Classics haar in diverse landen lovend ontvangen debuut-cd Hungarian Horizon met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály uit. Ze mocht voor deze cd een Diapason d’Or in ontvangst nemen. Ze ontving prijzen op het Nationale Prinses Christina Concours in Den Haag, het Internationaal Muziekconcours Stockholm, het Steinway Concours en YPF-pianoconcours.
Op haar 15e gaf zij een concert in Carnegie Hall, New York. Datzelfde jaar speelde zij live op TV voor Menahem Pressler tijdens het Edisongala Klassiek 2009.

Tags

AdegeestVolkmanntrioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top