Skip to content

Jezus afgekruist?! (1/3)

19 maart 20182 minute read

Wassenaar – Op zondag 1 april staat er een geweldige paasgezinsdienst gepland in de Evangeliegemeente Wassenaar, met als thema Jezus afgekruist?!. De komende weken tot Pasen wordt er elke week een interview gehouden met een van onze leden. Het eerste interview wordt gehouden met Herman van Heuvelen.

Even voorstellen…
Ik ben Herman van Heuvelen, 57 jaar, gelukkig getrouwd met Anneke en vader van vijf kinderen, vier schoonkinderen en opa van zes kleinkinderen. Ik werk bij de Bubblejungle en ik ben fotograaf. Ik kom in de Evangeliegemeente Wassenaar en daar zit ik in het leidersteam.

We vieren binnenkort Goede Vrijdag en Pasen. Wat betekenen deze dagen voor jou?
Met Pasen vieren we de essentie van het christelijk geloof. Jezus is met kerst naar de aarde toegekomen voor het reddingsplan van God. En dat reddingsplan is dat Jezus op Goede Vrijdag aan het kruis is gegaan en na drie dagen weer is opgestaan. Hiermee heeft Jezus de weg tussen God en ons vrijgemaakt en hebben wij de mogelijkheid gekregen om eeuwig bij God te zijn.

Het thema van de paasgezinsdienst is ‘Jezus afgekruist?!’. Wat betekent dit thema voor jou?
Allereerst denk ik dan aan zo’n hokje waarin je een vinkje zet. En dan heb je een lijstje met allerlei geloven en belangrijke personen en dan staat Jezus daar ook op en dan zet je in het hokje achter Jezus een vinkje. Met de gedachte; die heb ik onderzocht en bekeken en daarbij maak je dan de keuze of je er voor gaat of niet.

Een andere kijk is dat het kruis niet het einde is, maar eigenlijk juist het begin. Dus het vraagteken in dit thema bij Jezus afgekruist? heeft als antwoord dat het verder gaat dan alleen het kruis. Want nadat Jezus is gekruisigd is Hij weer opgestaan. Jezus is het begin van een nieuw leven.

Wat wil je de lezer meegeven?
Geef Jezus een kans. Je kunt een lijstje hebben met alles wat je nog wilt ontdekken, maar zet Jezus daar ook op. Ga onderzoeken wie Hij is. Is Hij nu een bijzonder persoon? Waarom ging Hij aan het kruis en hoe zit dat met het opstaan uit de dood? Wat vieren we nu met Pasen? Ga de historische achtergrond in de Bijbel lezen en ontdek wie Hij is. Kruis Hem niet te snel af en geef Hem een kans.

Alle interviews zijn ook te lezen op www.egwassenaar.nl

Tags

EvangeliegemeentePasenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top