Skip to content

Omni-vereniging WZK bestaat 90 jaar!

19 maart 20182 minute read

Wassenaar – Zaterdag 10 maart vierde de Omni-vereniging WZK haar 90-jarig jubileum. WZK bestaat uit vier verenigingen, zijnde Zwemmen (elementair zwemmen, wedstrijdzwemmen en waterpolo), Dance en Aerobics, Onderwatersporten en het Tri-team.

De ere-leden, leden van verdienste, leden van de club van 100 van WZK, sponsors, KNZB, KNGU en bestuursleden van al deze disciplines waren uitgenodigd om dit heuglijke feit te vieren. Onder het genot van een hapje, een drankje en een presentatie met daarop de geschiedenis van WZK, genoten zo’n 65 gasten van een gezellig samenzijn, waarbij werd gesproken door Fred van Slingerland (voorzitter Club van 100), Herman Keijzer (voorzitter Waterpolocommissie) en Steven Matthijssen (voorzitter Omni).

Namens de Club van 100 mocht Fred alle leden van alle disciplines binnen WZK een bidon aanbieden voor dit feestjaar. Deze zullen de komende weken gedistribueerd worden aan de leden.

Steven sprak vanuit zijn functie als voorzitter Omni en vertelde over het ontstaan en de historie van WZK. Ook schonk hij nog aandacht aan Stichting Leergeld, de stichting ten behoeve waarvan de eventuele giften van de aanwezigen ten goede komt.

Herman richtte zijn woord aan Steven. Hij is al ruim 40 jaar actief binnen de vereniging en heeft al menig vrijwilligersfunctie vervuld. Hij is nu voorzitter Omni, maar zal in de loop van dit jaar terugtreden wegens het bereiken van de statutaire pensioenleeftijd. Voor zijn inzet al die jaren kreeg hij tijdens deze receptie, mede namens de sponsoring van de Vriendenloterij en WZK, een overnachting en toegang bij de Formule 1 in België in augustus 2018 aangeboden.

In september 2018 zal nog een open dag plaatsvinden waarbij alle disciplines van WZK zich zullen presenteren en zal er in het najaar nog een feest voor alle leden worden georganiseerd.

Tags

JubileumWassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top